Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И пак - с определения на Софийския градски съд вписването на нови членове на управителните органи на Българската банка за развитие (ББР) е спряно. Документите са налични от днес в Търговския регистър по партидата на държавния трезор. Преди ден принципалът му - министърът на икономиката Кирил Петков, подаде отново заявление за рокадата, но (очаквано) са последвали нови жалби от сегашното ръководство на банката - от председателя на УС Николай Димитров и от Велина Бурска от Надзорния съвет.

Предишният отказ от вписване - постановен от добилата популярност вече съдийка Мария Вранеску, се обжалва на следваща съдебна инстанция. 

Новите определения на СГС за спиране на вписванията на ново ръководство на ББР са от съдия Валерия Братоева, показва справката. И в двата случая жалбите са одобрени. Актовете могат да бъдат обжалвани в едноседмичен срок пред Софийския апелативен съд. 

Преди ден Кирил Петков отново поиска вписването на Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев като членове на УС, както и надзорниците от трима да станат петима, като новите да са Валентин Михов и Васил Щонов. За изпълнителни директори на банката се предлагат Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев.

Заради първия съдебен отказ за вписванията Петков влезе в задочна словесна престрелка със СГС. С позиция срещу "репресии" чрез изявления от изпълнителната власт спрямо съдии - заради вълната от решения против смени на ръководствата на държавни дружества - излезе Съюзът на съдиите в България.

 
Спирани преди това бяха и вписванията на промените в ръководствата на "Автомагистрали", "Александровска болница", болница "Лозенец", а вече има жалба и от старите шефове в БДЖ, след като вчера от Министерството на транспорта поискаха смени по върха на холдинга.
 
 
Министърът на правосъдието в служебния кабинет Янаки Стоилов обяви, че ще разпореди проверка на системата за случайно разпределение на дела в СГС - заради "струпването" на такива дела при съдия Вранеску. 
 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.