Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Многото закъснения на влакове са главната причина служебният министър на транспорта Георги Тодоров да смени ръководството на БДЖ, каза той пред БНТ тази сутрин.

По думите му от началото на годината са закъснели 4710 влака и е “занижена хигиена” във вагоните.

Новодоставените локомотиви “Сименс” не са дооборудвани със системи за безопасност, които допълнително ще трябва да се договарят и поръчват. Не са плащани инфраструктурни такси към “Национална компания железопътна инфраструктура” “поради липса на финансов ресурс”, каза Тодоров.

Той не каза никакви числа.

По думите му “стъпките, с които върви холдингът не са достатъчни”, за да си върне той конкурентоспособността, т.е. пътниците да се върнат към жп транспорта и той да привлича нови товари.

Министърът ще поиска БДЖ да предложи “такъв график за движение на влаковете, който да снижи закъсненията”, както и по-добро управление на финансовия ресурс.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.