Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новото назначение на професионални банкери в Българската банка за развитие е спряно от съдия Мария Вранеску, вписването в Търговския регистър е спряно, съобщи служебният министър на икономиката Кирил Петков в ефира на "Панорама" по БНТ.

"По този казус имаме пълно несъответствие със закона, защото актовете на Българската народна банка не могат да бъдат спирани. Когато вече пет седмици водим битката тази банка да започне да работи за обществото, за малките и средни предприятия, да не се дават на осем фирми 1 милиард, когато вече всичко е завършено и казва, че щом БНБ го е одобрила", отбеляза той.

И добави, че "дълбоко вътрешно убеждение" на съдийката е базирано "на нещо друго, освен следването на закона".

"Човек не знае коя институция работи в България. Осъзнавам, че съдебната власт е независима. Сега се стремим към публичност. Това е единственото оръжие, което имаме в момента", каза още той.

Петков отбеляза, че това е пример защо никой инвеститор не може да се довери на решенията на българския съд.

"Толкова много инвеститори сега идват прри мен. Казват - притеснявам се от българския съд. Всеки ден им казвам - не се притеснявайте, промяната идва. Това решение ме оборва", отсече служебният министър.

И добави, че от другата седмица ежедневно ще подава ново заявление за вписване на надзора на ББР и всеки ден ще прави публично изявление пред обществото и медиите за последствията.

Петкот отбеляза още, че видно няма случайно разпределение на делата, защото тези решения пак се вземат в състав с Мария Вранеску в него.

"Забелязваме в момента, че има концентрация, както имаше концентрация на осемте фирми в ББР. Сега има концентрация този тип решения да отиват при трима съдии, една от които е Мария Вранеску."

Коментари

Нов пирон в задника на харварда

Комедиантът да заповяда бомбардировки над съда и къщата на съдия Мария Вранеску . Наздраве, лешпер!

Харвард ли?

Ба си позора с този университет. Ако някое от децата ми каже че ще учи там ще му счупя ръчичките! Такива неграмотници и некадърници да произвежда Харвард! тези двамата в хунтата на Ррадев от Харвард поне таблицата за умножение знаят ли?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.