Краят на една година и началото на следващата винаги е особен период – тогава правим равносметка на онова, което сме преживели, чули, видели и... прочели. Осъзнаването на наученото през последните 12 месеца, може да ни помогне да минем по-лесно през следващите – да не правим същите грешки, да не слушаме същите фалшиви „герои“, претендиращи за гласовете, умовете и доверието ни, да разберем най-после кое е важното за живота ни.

Клуб Z започна една кратичка поредица – в нея правим обобщение на изминалата година през призмата на вашите читателски предпочитания. Показваме ви месец след месец кои бяха най-четените от вас материали – защото умният човек помни, а този, който има памет, прави по-малко грешки.

Трите най-четени публикации през октомври 2023 г. бяха:

Съвършено логично най-четените публикации през октомври са свързани с местните избори. И по-специално с вота в София, където Ваня Григорова отвя Антон Хекимян за балотажа въпреки „грешките“ в негова ползва и за сметка на Васил Терзиев.

В тази класация всъщност не сме включили най-четените материали от месеца – това бяха публикациите за „състезанието със зебри“, което следихме през дните на изборите и балотажа и което показваше как се движат претендентите през целия ден.

Разбира се, една друга тема също е имала първенство през месеца – сумарно тя е интересувала читателите ни почти наравно с изборите – става дума за подпаления отново от „Хамас“ конфликт в Близкия изток, след внезапното нападение срещу Израел и ответния удар на Тел Авив.

Всички други новини трудно са си пробивали път през октомври, но въпреки това нека отличим още една, която се е преборила за вашето внимание:

И две съвсем „истински“ новини:

Утре четете: „Всички (не)обичат Путин и златни царици в шахмата - какво избрахте през ноември 2023 г.“