Васил Терзиев все пак има шанс за по-широка подкрепа на втория тур, а Ваня Григорова по-скоро е изпълнила програмата на максимум при гласуването на 29 октомври.

Това смята социологът от "Маркет линкс" Добромир Живков в коментар за бТВ.

"При Ваня Григорова беше изпълнена програма максимум до голяма степен, може би може да се разгради. Тя няма ясно твърдо ядро, плаващи избиратели.

„Продължаваме промяната“ има и ляво крило в електоралната си структура – това са гранични хора център-ляво. Очертава се и консолидация на десните избирателите“, прогнозира Живков.

По негово мнение гласувалите за Вили Лилков може да подкрепят кандидата на ПП-ДБ. Геновева Петрова от "Арфа рисърч" обаче не е на същата позиция - според нея избирателите на Лилков или няма да излязат да гласуват, или ще отбележат „не подкрепям никого“.

„Подкрепата за Васил Терзиев идва основно от избиратели на ПП-ДБ, той не успя да привлече привърженици на други формации. Същото важи и за Антон Хекимян, за него са гласували основно привърженици на ГЕРБ. Различно е при Ваня Григорва – за нея подкрепата беше силно мажоритарна – от привърженици на различни партии“, коментира Петрова.

По думите ѝ за Григорова са гласували доста избиратели и на „Възраждане“, и на ПП-ДБ.

„Чисто мажоритарен кандидат е и Вили Лилков – успя да привлече десните, които не бяха съгласни нито с кандидатурата на Терзиев, нито с тази на Хекимян“, допълни социоложката.

Според Геновева Петрова ще наблюдаваме много оспорван балотаж в София и не може да се каже, че той е предрешен.