Краят на една година и началото на следващата винаги е особен период – тогава правим равносметка на онова, което сме преживели, чули, видели и... прочели. Осъзнаването на наученото през последните 12 месеца, може да ни помогне да минем по-лесно през следващите – да не правим същите грешки, да не слушаме същите фалшиви „герои“, претендиращи за гласовете, умовете и доверието ни, да разберем най-после кое е важното за живота ни.

Клуб Z започна една кратичка поредица – в нея правим обобщение на изминалата година през призмата на вашите читателски предпочитания. Показваме ви месец след месец кои бяха най-четените от вас материали – защото умният човек помни, а този, който има памет, прави по-малко грешки.

Трите най-четени публикации през май 2023 г. бяха:


Е, посочените публикации са доста добро описание на месец май 2023 г. Кой знае защо Иван Гешев си помисли, че ще му се размине. Или, че някой ще му повярва за оня атентат срещу „семейството му“. Пък Радостин Василев реши, че ще развали задаващата се „сглобка“...

Наивници!

"България като Коза ностра" написа проф. Ивайло Дичев (когото за съжаление също загубихме през 2023 г.). А вашите четения го издигнаха до №4 в класацията:


И още от „Гешевиадата“ според вашите предпочитания:


И докато вече бившият главен прокурор се бореше да запази мястото си под Слънцето:


А в далечната Република Южна Африка:


На международния фронт продължаващата война в Украйна и успехите на Киев са продължили да ви вълнуват през май. В тази група от най-четени публикации влиза и признанието на Пригожин, че се отказва от Бахмут:


И радостните:


Утре четете: Пригожин вдигна бунт, Шойгу се обзаведе - какво избрахте през юни 2023 г.