Краят на една година и началото на следващата винаги е особен период – тогава правим равносметка на онова, което сме преживели, чули, видели и... прочели. Осъзнаването на наученото през последните 12 месеца, може да ни помогне да минем по-лесно през следващите – да не правим същите грешки, да не слушаме същите фалшиви „герои“, претендиращи за гласовете, умовете и доверието ни, да разберем най-после кое е важното за живота ни.

Клуб Z започна една кратичка поредица – в нея правим обобщение на изминалата година през призмата на вашите читателски предпочитания. Показваме ви месец след месец кои бяха най-четените от вас материали – защото умният човек помни, а този, който има памет, прави по-малко грешки.

Трите най-четени публикации през април 2023 г. бяха:


Опашатата първоаприлска лъжа, че Американското посолство напуска София наистина „избива рибата“ през април. Това е най-четената дописка за месеца изобщо – обърнали са й внимание повече от 160 000 души.

Безспорният втори в априлската класация е Манол Пейков с „красивия“ нов прякор, който лепна на Костадин Костадинов. Освен Копейкин той вече е и Късопишков – човек, който пише с къси букви. Читателите гласуваха безапелационно не само като отдадоха предпочитанията си на тази информационна дописка, но и като гледаха над 100 хиляди пъти репликите на Манол Пейков от парламентарната трибуна в каналите ни в TikTok и YouTube.

Веднага след временното украинско настъпление от Бахмут, се нарежда още една международна новина, която за съжаление е с българска жертва:


За наша радост сред предпочитанията ви отново изпъква материал от поредицата „100 въпроса за тоталитарната държава“, посветен на така трудно придобиваното по времето на соца софийско жителство.


Не бива да забравяме, че през април, разбира се, имаше избори за парламент. Това е и причината сумарно най-четените материали през месеца да са тези от изборния 2 април. Прословутото състезание между зебри, което отразяваме всеки път, може да се каже, че също е своеобразен рекордьор в предпочитанията ви.

А след това сте обърнали внимание и на следния текст:


Може, ама друг път. Понеже най-важното, разбира се, е зор да има и ГЕРБ да командва парада:


Утре четете: „Петьо Еврото духна. Гешев мислеше, че ще се измъкне - какво избрахте през май 2023 г.“