Кандидатите за президент и вицепрезидент на "Национално обединение на десницата" Горан Благоев и Ивелина Георгиева днес се срещнаха с граждани на Карлово и в разговорите с тях освен за основните идеи на своята кампания, те разясняваха и за нуждата от ваксинация. Според техните наблюдения много от хората не са информирани, вярват на слухове и конспиративни теории и това ги кара да смятат ваксините за вредни или опасни. 

Двамата посетиха и Градския исторически музей, за да получат подробна информация от специалистите за два наболели проблема, свързани с културно-историческото наследство на Карлово.

Първият е състоянието на музейната сграда, която се помещава в някогашното мъжко училище, строено през Възраждането - в момента тя потъва и се нуждае от спешен ремонт. 

Другият проблем, за който кандидат-президентската двойка на Национално обединение на десницата алармира е свързан с трагичното състояние на сградата, в която се е помещавала фабриката построена от братята Евлоги и Христо Георгиеви и дарена на техните съграждани в Карлово. 

В момента тази уникална постройка, паметник на културата е в тотална разруха, трагичното ѝ състояние е свързано с неспазване на законодателството, както от  страна на собственика Димитър Тадаръков, така и на общината. 

Горан Благоев заяви, че е недопустимо някогашните богати българи предшествениците на днешните крупни бизнесмени да са дарявали за културни институции, да са работели за благото на обществото, а днешните бизнесмени да разпилява тяхното наследство. 

„Трябва да се сложи край на това престъпно поведение“.

Ивелина Георгиева и Горан Благоев са категорични, че ще използват своята предизборна кампания не само да запознават хората със своите приоритети и идеи, но най-вече, за да дават гласност за всички проблеми, които са неглижирани в отделните населени места.

Горан Благоев и Ивелина Георгиева са с номер 7 в интегралната бюлетина за изборите на 14 ноември.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ