Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Висшистите са предпочели Румен Радев, а хората от селата – Анастас Герджиков. Това показват профилите на гласоподавателите по демографски характеристики, направени от „Галъп интернешънъл“ и „Алфа рисърч“, и цитирани от БНТ.

Образование

63% от хората с висше образование са подкрепили ген. Румен Радев, а 35% - проф. Анастас Герджиков. Президентският вот е много по-концентриран. Във всички образователни групи също има сходна подкрепа за двамата кандидати.

Възраст

Според данните на "Алфа рисърч" подкрепата за двамата кандидати е почти еднаква при всички вързастови групи. Много малък процент от всички гласували е посочил "Не подкрепям никого".

Особеност тук е, че при най-младата възрастова група е малко по-висок делът на избралите Румен Радев. Според анализаторите това се дължи най-вече на подкрепилите ПП на парламентарните избори миналата седмица.

Населено място

По данни на "Галъп" предимството на Румен Радев е в областните градове, а на Анастас Герджиков - в селата. Това се дължи на структурата на избирателите на ГЕРБ, които успяха да установят много стабилно политическо присъствие в малките населени места.

Разпределението показва, че и двамата кандидати не са затворени в един конкретен сегмент, а са равномерно разпределени при всички демографски групи.

Пол

Етнос

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.