Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Основната вина е наша, не сме достигнали до сърцата на всеки българин, не убедихме хората в нашата визия. Хората вече не вярват на никого след 32 години", каза загубилият кандидат за президент Анастас Герджиков в първия си коментар след обявяването на екзит половете на социологическите агенции.

 
Според първите данни Румен Радев събира 63,9-65,7 на сто, докато неговият опонент Анастас Герджиков - едва 31,5-33,6%.
"Очевидно е, че г-н Радев и г-жа Йотова печелят с голяма преднина. Честито на победителите, надяваме се през следващите пет години да се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози от последните седмици", допълни Герджиков.
Той благодари на инициативния комитет, на щаба и доброволците, на партиите, които го подкрепиха, и на кандидат-президентите, които призоваха да се гласува за него преди балотажа, както и на всички български граждани.
 
 
Герджиков смятал, че страната има нужда от него и кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева - мислели, че има начин да преодолеят разделенията и да намерят изход от кризата.
"Попречи ни първо това, че нашите съперници, вместо да изтъкнат какво са направили или да посочат наши грешки, повтаряха, че сме свързани с дадени партии и дадени хора. Това не е истински дебат. 
Целият държавен апарат работеше за действащия президент, имаше репресии на силовите министерства. Министърът на вътрешните работи бе направо говорител на предизборния щаб. На една пресконференция заяви, че вотът в Турция ще обезсили българския вот тук, това се опроверга, секциите там бяха празни на балотажа, а гласовете на ДПС се разделиха поравно. Рашков използва влизането на икономическа полиция в СУ и каза, че едва ли не сме раздавали аванси на някакви фирми, преди да са свършили работа. Това беше инсинуация в последния ден преди деня за размисъл", разказа Анастас Герджиков.
Тези няколкостотин хиляди гласа, които събрал Герджиков, нямало да останат напразни, гарантира той. И обеща, че ще намери начин и гласът на неговите поддръжници да продължи да се чува. Ректорът обаче уточни, че няма да поема по пътя на политиката, а се връща в университета. 
 
По-късно пред БНТ Герджиков изреди няколко причини за загубата си: 

"Самообявили се за десни партии гласуват изцяло вляво.

Разполагам със страница от програма на президента за определен ден – вътре пет реда по-надолу е спомената кандидат-президентската двойка. А двете програми са финансирани от различни места – едната от данъкоплатеца, другата – от друго място.

В петък в 8 ч. трябваше да бъда в сутрешен блок, г-жа Йотова ме избута, защото е действащ вицепрезидент.

Ние не влизахме в новините, имахме труден достъп до хората."

Коментари

.....

32 години след Револусията ДС-диригентите продължават да направляват процесите в страната. Честито на левите демократи! Проф. Герджиков ще се върне към научната си дейност, но държавата и обществото ни продължават да се хлъзгат по пързалката. Дано да ме опровергаят.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.