Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Факти:

1. Няма медали за България от спортната олимпиада в Рио. Има много медали за българчетата от математически, програмистки, физически и други олимпиади по света.

2. Само за тази година бюджетът за подготовка на спортните олимпийци е 40 милиона лева. Няма бюджети за олимпиади по математика и т.н. (бюджетите са им качени на сайтовете на министерствата).

3. На всяка олимпиада български спортист се дъни с допинг или друга глупост. На всяка олимпиада по математика или програмиране българските ученици или студенти печелят медали и стават за пример. И международни компании искат да сключват договори с тях.

Та, пита се в задачата - ‪#‎Кой и ‪#‎Защо иска зорлем да превърне една нация от математици в спортни батки. И то по най-тъпия начин, с методи от 60-те години на ХХ век.

Защо приоритет е борбата, а не електрониката? Защо приоритет е хвърляне на чук, а не програмиране? Защо приоритет е бокса, а не квантовата механика?

И то, забележете, тези 40 милиона са средства за "елитарни спортисти", а не за стадиони или площадки за масов спорт. Та, кога ще влезем в XXI век?

Тотално сбъркани приоритети на много правителства поред. Както често казвам, ако не знаеш накъде си тръгнал, има огромен шанс да не стигнеш никъде.

----

* Любомир Аламанов е комуникационен специалист. Текстът му е публикуван във фейсбук, заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Кой сънува "нация от математици"?

Има популация от селяндури, някои между тях толкова заблудени, че я бъркат с нация и толкова далече от математика, че си въобразяват, че да вземеш медал от олимпиада е като да вземеш медал на Филдс.
Петко Попилиев's picture
Петко Попилиев
Петко п.Илиев

Правилно!

Първо парите трябва да се харчат за наука и образование, както и за масов спорт, а чак след това ако нещо е останало - за хвърляне на чук и подобни.
kate pate's picture
kate pate
analyse this

Аз съм математик. И като

Аз съм математик. И като такъв заявявам: Баси глупостите.
 's picture

Жени

Ти днес освен математик беше

Ти днес освен математик беше и спортист, и политик, и обикновен простак, което ме навежда на мисълта, че си Аватар :)))))
Николай I's picture
Николай I
Николай I

Аз пък си мислех, че си

Аз пък си мислех, че си примадона!
 's picture

irinabazili

Много си прав. Ама няма кой

Много си прав. Ама няма кой да те чуе. Щото батките разпределят парите, а не математиците.
Николай I's picture
Николай I
Николай I

"Кой иска зорлем да превърне

"Кой иска зорлем да превърне нация от математици в спортни батки?" Кой? Кой? #Кой! #Кой има нужда от батки за свежи попълнения в бизнеса и политиката. На всякакви нива. Математиците и без това ще се реализират. На запад. И много моля не свързайте #Кой с конкретно име-това е начин на мислене, присъщ на страшно много хора по високите етажи на политиката, бизнеса, медиите и т.н.
kate pate's picture
kate pate
analyse this

Математик

Математиката се превърнала във фетиш за хората които нямат математическо мислене, но много искат да имат. И ми е жал за децата им - тормозят ги да учат математика, а то е все едно да се опитваш от Радан баскетболист да направиш. Тоя комуноспециалист дано няма дете. Ако има жалко.
kate pate's picture
kate pate
analyse this

...или дано поне детето е

...или дано поне детето е взело гените от умна майка. От тоя тъпчо - няма как.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.