Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пореден успех за България донесе олимпийският ни отбор по химия, предаде "Дарик". Нашите момчета се завърнаха днес с 4 бронзови медала от Международната олимпиада в Грузия, в която участваха повече от 80 държави.

В крайното класиране 4-мата ученици завоюваха трето място за страна ни.

Борис Борисов и Любен Бориславов от София, Кръстьо Драгинов от Гоце Делчев и Янислав Данчовски от Плевен са медалистите, които донесоха 4-те бронза за страната ни от втората най-стара олимпиада в света - тази по химия.

Пред "Дарик" те споделиха какво им е било най-трудно:

"Срещнахме се с доста трудности, които не очаквахме, но рутината, с която винаги сме действали и натрупаният опит ни дадоха необходимата увереност, за да се справим с всичко. Най-трудно ни беше да следваме определения режим, по който трябваше да действаме. Голяма част от задачите бяха свързани с грузинските кухня, минерална вода, научни открития. Това беше предизвикателство, но ни беше страшно интересно".

България участва в Международната олимпиада по Химия от 1969 г., а участниците в националния ни отбор са четирима, избрани сред най-добре класиралите се на републиканския кръг. Нашите химици са прославили страната ни в редица държави през годините и имат десетки медали.

Ключови думи

Коментари

DogWoman

Браво!!!!!!!!!!!!!!

тука е така

Браво на децата,терминал 2 и да ходят по белия свят-там където някой ще ги цени и ще им направи живота нормален,тук не му е мястото!!!!

71

То, мястото си им е тук, ама прекалено много са завистливите, некадърните и мързеливите!

тодор

Браво! Тя химията дето се учи в училищата вече е само теория. То си е нещо като олимпиада по математика. Химията е преди всичко практическа наука. Така че на тия олимпиади би трябвало да синтезират някое ново, неизвестно на науката съединение, с много полезни свойства. Само с електронни облаци, хибридизации, квантови числа, скоростни и равновесни константи и химически уравнения не се върши работа. А това дето ще идат в чужбина да работят на някой добре плащащ баровец и да ги изстисква като лимони от работа едва ли е чак толкова светла перспектива. Още помня мой колега доктор на науките как работеше по целия свят и накрая на трудовия си стаж се оказа, че в никоя страна от тия дето е работил не е направил стаж за пенсия! Нито е взел чуждо гражданство! Много способен човек, но, разпиля си стажа, и сега остава без пенсия. А работеше най-малко за трима!...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.