Краят на една година и началото на следващата винаги е особен период – тогава правим равносметка на онова, което сме преживели, чули, видели и... прочели. Осъзнаването на наученото през последните 12 месеца, може да ни помогне да минем по-лесно през следващите – да не правим същите грешки, да не слушаме същите фалшиви „герои“, претендиращи за гласовете, умовете и доверието ни, да разберем най-после кое е важното за живота ни.

Клуб Z започна една кратичка поредица – в нея правим обобщение на изминалата година през призмата на вашите читателски предпочитания. Показваме ви месец след месец кои бяха най-четените от вас материали – защото умният човек помни, а този, който има памет, прави по-малко грешки.

Трите най-четени публикации през септември 2023 г. бяха:


Става му навик на най-популярния руски водещ Владимир Соловьов да e сред най-четените новини. През септември се е издигнал до №1 сред предпочитанията ви. Напълно основателно, разбира се: моментът, в който Александър Батенберг е обявен за член на династията Хоенцолерн, какъвто той всъщност не е, ясно показва с какви задълбочени познания във всяка област работи путинският пропагандист.

Оказа се, че макар социалните мрежи да вряха и кипяха по повод делото за хомофобия срещу певицата Милена Славова, никой всъщност не си направи труда да обясни за какво точно става дума. Е, ние в Клуб Z го направихме, а нуждата от това личи във факта, че този материал се превърна във втория най-четен за месеца.

И отново текст, създаден по проекта ни „100 въпроса за тоталитарната държава“ е взел едно от призовите места в класацията ни – само отбелязваме, че този текст, посветен на съветските вицове е въобще най-четеният от цялата поредица за социализма.

Кончината на бившия главен редактор на „Труд“ Тошо Тошев е била четвъртият най-четен текст за месеца:


Конфликт в Тайван ще е трагичен за Китай и Си Цзинпин много добре знае това – този материал също е привлякъл вниманието ви през септември.


През месеца се обърнали внимание и на тези новини:


Ужасяващите наводнения в Царево и явната екологична катастрофа също са превлекли вниманието ви:


Логично следващите най-четени текстове са посветени на предстоящата кметска надпревара. И по-специално на софийската такава, в която сте отличили незабравимата Лола Монтескьо с материала:


Отдали сте и необходимото внимание на кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян, който кой знае защо смятахме, че ще стигне до балотаж:


Да не пропускаме и още две теми, които са привлекли вниманието ви. НАП лъсна имиджа на Васил Божков:


А собствеността на руската църква разбуни духовете по върховете на държавата:


Утре четете: „Грешки“ в полза на Хекимян, зебри и изненади на балотажа - какво избрахте през октомври 2023 г.“