Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Песента "Ще ти скъсам г*за" на "Ку-ку Бенд", написана през 1993 година, е измислена само частично от председателката на СЕМ Соня Момчилова. Нецензурната част от нея е дело на депутата от ГЕРБ Любен Дилов-син. Това твърди самият той в "носталгичен" фейсбук пост, в който брани Момчилова от последните нападки срещу нея.

"Блусът "Ще ти скъсам..." е писан само частично от нея (Момчилова - б.р.). Въпросният последен стих в куплетите, който подчертава смешният и внезапен обрат от нежна лирика към просташка и мачистка закана е ... мой", пише Дилов-син. (Правописът е запазен.)

Припомняме, че вчера шефката на СЕМ отнесе доста критики в социалните мрежи, след като стана ясно, че иска глоба за предаването на бТВ "Ергенът", което нарече "интелектуален холокост" и "кичозен хедонизъм и напудрено епикурейство".

Очаквано - думите на Момчилова провокираха присмех за активностите на регулатора, който отказва да види откровени проруски пропагандни канали, но пък се занимава с "легитимиращо балканския мачизъм съдържание". 

Немалко бяха и препратките към ранното творчество на Соня Момчилова, сред които изпъква произведението "Ще ти скъсам г*за" от албума на Слави Трифонов и "Ку-ку" от 1993 г. "Ръгай чушки в боба".

"По това време повечето текстове бяха изцяло преработен градски фолклор и най-вече колективно творчество на сценаристите на Ку-ку. Такива впрочем са и доста по-късни песни от времето на Каналето. И въпреки, че само Соня е изписана като автор, нейни са всички истински прояви на поезия, докато простотиите - както обичайно - са най-често мои, на Слави и на останалата част от екипа. Понеже бях редактор на почти всичко, което излиза от името на Ку-ку, не намирах за редно да се изписвам и като автор. Затова и моето име отсъства", пише Дилов-син. 

И допълва, че не съжалявал за написаното, защото то "отдавна е градски фолклор" и мястото му било в баровете и дискотеките. 

Самата Момчилова пък коментира под поста на Дилов лаконично: "Благодаря."

Ключови думи

Коментари

Любен

Дилов-син (червен)

путлер капут

На снимката - плакат към Жокера 2.

путлер капут

Няма нищо съмнително относно психичното здраве на съществото от снимката! Нито преди, нито сега!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.