Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Финландия и Швеция са все по-близо от скъсването с традиционния си неутралитет и кандидатстване в НАТО. В Берлин днес започна срещата на външните министри на алианса, като предмет на разговорите ще са именно двете скандинавски страни, чиито първи дипломати присъстват в германската столица. Очаква се утре Хелзинки и Стокхолм официално да обявят кандидатурите си.

 
Новият повей на вятъра съвсем очаквано не се харесва на Русия. Путин увери Хелзинки, че досега не са съществували никакви заплахи за сигурността на Финландия, но сред отказа им от неутралитета ще пострадат руско-финландските отношения. Предстои да видим дали в последния момент Финландия няма да се трогне от чистосърдечността и доказаната почтеност на руския президент.
 
 
До кога ще продължи войната в Украйна? Това е въпросът, който интересува не само Европа, но и целия свят. Мненията са разнопосочни. Според американския генерал Уесли Кларк Украйна има шанс да си върне по военен път отнетите територии. Но за тази цел украинската армия трябва да разчита на още по-щедра подкрепа от западните партньори.
 
 
Още по-оптимистичен е шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов. Според него украинските сили са способни да предизвикат "обрат" във войната през втората половина на август и да окончателно да разгромят противника си до края на годината.
 
 
И докато всички сме насочили очи към Украйна, Москва вероятно готви нова "специална военна операция". Ръководителят на сепаратисткия район Южна Осетия (намиращ се на територията на Грузия) насрочи референдум за присъединяване към Русия на 17 юли. Тбилиси официално обяви, че резултатът от този фалшив вот няма да бъде приет. Предстои да видим как ще се развие този казус, но малко неща са в състояние да утолят жаждата на руската армия за разрушения и безчинства. 
 

Коментари

Ботокса

Маминия самовлюбен глупак, как само го подхлъзнаха придворните лизачи, влезна вкапана от който излизането е само с краката напред, а как само го боли осъзнавайки ситуацията, че ще бъде записан в историята, като гробокопача на Раша….

Лея13

Да така е.Ситуацията има двояк характер.От една страна- войната по принцип,а в случая тази конкретно,е умопомрачително гнусно нещо.Особено тази война, която Русия води по примитивен начин,с ужасно много ненужни жертви, разрушения и извращения.От друга страна обаче ползата от тази ситуация е, че всички видяха грозното лице на Путин и приближените му, както и античовешката политика, която води Русия.Видя се, че е по добре да се стои далеч от тази федерация, както икономически, така и по какъвто и да е повод.Жалко само, че Украйна се оказа катализатора на промяната и на новите световни политики.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.