Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В Берлин днес започва срещата на външните министри от НАТО. Поканени са също така и първите дипломати на Финландия и Швеция. Основната тема, която ще бъде кандидатурата за членство в пакта на Финландия и Швеция.

Очаква се разговорите да са напрегнати. Все още няма единство в позициите за бързото членство на Финландия и Швеция в НАТО.

Канада настоява двете северни страни да бъдат приети незабавно.

„Вярваме, че Швеция и Финландия трябва да влязат в НАТО“, заяви външната министърка на Канада Мелани Джоли на завършилата преди това среща на външните министри от Г-7.

На нея страните от Г-7 се ангажираха да подпомагат военно Украйна, докато се налага и заявиха, че няма да признаят граници, налагани от Русия.

Канада смята, че приемът на двете нови членки трябва да стане възможно най-бързо и единственият въздържащ се към този момент – турският президент Реджеп Ердоган, трябва да бъде убеден в необходимостта от това.

Русия вече предупреди, че членство на Финландия в НАТО ще се смята за вражеска постъпка.

„Наблюдаваме промяната в политиката на Финландия и Швеция, но нямаме засега положително мнение за това“, заявиха от екипа на Ердоган.

Той обвини Хелзинки и Стокхолм, че подпомагат обявената от Турция за терористична организация ПКК.

Германската външна министърка Аналена Бербок показа открито недоумението си от тази турска позиция. Всяка демократична държава трябва да се радва, ако страни с укрепнала и традиционна демокрация и силни армии искат да подсилят алианса ни, заяви тя.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.