Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дългосрочната война на Русия срещу Украйна ще доведе до по-нататъшно кръвопролитие и ескалация, така че руснаците не могат да направят това.
Това заяви американският генерал и върховен главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа през 1997-2000 г. Уесли Кларк по време на участие на Киевския форум за сигурност, предаде агенция "Укринформ".

"Когато хората говорят за продължителна война, това означава ненужно кръвопролитие в Украйна и последваща ескалация. Мисля, че отговорът ни трябва да бъде прост: грешна, нечестна, неразумна и лоша стратегия е да продължим тази война, нямаме нужда от продължителна война. Първо, заради това, което ще причини тя на Украйна. Но освен това може да се намеси и Китай, а Русия да мобилизира допълнителни войски и това не е стратегия, с която можем да допуснем", подчерта той.

Генералът смята, че има няколко начина за предотвратяване на подобен сценарий.

"Ако Украйна има бойна способност да отблъсне руските войски в Донбас, трябва постепенно да отслаби силите им в Херсон, в Херсонската област, да затвори достъпа им до Крим и да нахлуе в две посоки, както на изток, така и на юг, за да раздели техните войски", каза той. "Имате нужда от танкове, MLRS, хеликоптери и самолети, като Су, така и F-16 и т.н. А това изисква подходящи логистични възможности и разузнавателни данни", каза Кларк.

Генералът смята, че Украйна трябва да премине към стандартите на НАТО.

"Ако Украйна има висок морал, дух и мотивация, получи подходящо оборудване, въоръжение и оборудване, включително МиГ-35, други видове хеликоптери и самолети от приятелски страни, тогава можем да избегнем сценария на продължителна война", увери генералът.

Според него Русия няма представа какво ще се случи, ако Украйна действа бързо.

"Разбира се, те вярват, че непрекъснато ще напредват и ще използват огневата си мощ. Но не може да им бъде позволено да правят това", предупреди той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.