„Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента, в които да го направим.“

Това обяви пред БНТ днес съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, след като вчера кандидатът за президент, подкрепен от дясната коалиция, Лозан Панов обяви, че тя се готви да извърши предателство като управлява с БСП.

"Демократична България" има много ясно обявени приоритети и без съдебна реформа няма да влезем в никаква конфигурация. За разговор и за конституционно мнозинство партньор е възможен всеки депутат. Ние сме гарантите за това ГЕРБ и ДПС да не влязат нито през задния, нито през предния вход във властта", бе категоричен Христо Иванов.

При преговорите за правителство в предишния парламента „Демократична България“ не бе категорична по въпроса за евентуална коалиция с БСП, но такава бе допускана. До последно Иванов не бе изключил преговори с левицата, след като на нея бе връчен третият мандат за съставяне на кабинет, но след категоричния отказ на „Има такъв народ“ от разговори, дясното обединение отново обяви, че подкрепа за правителство на БСП няма да има.

Според Атанас Атанасов обаче такъв кабинет е възможен „в интерес на държавата“.

Днес Лозан Панов отново атакува „Демократична България“. Демонстративно обръщайки се към всички „демократи“ в кавички, той обяви, че те „късали ризи“, защото в момента той трябва да замълчи. Но нямало да го направи.

„Няма да мълча, уважаеми „демократи“, защото моето място не е в групата на страхливците. Не чух нито едно политическа сила да постави като условие за бъдещо управление, контрола над главния прокурор. Поведението на г-н Гешев показва достатъчно ясно, че по никакъв начин не се чувства застрашен както от новите, така и от старите герои на политическата ни сцена“, написа отново във фейсбук Панов.