Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Правосъдие за всеки" свиква традиционния за сряда протест пред Съдебната палата в София под познат надслов - "Правосъдие без Каскет". Събитието е от 18:30 ч.

От гражданската организация припомнят и думитге на съдия Мирослава Тодорова, която неотдавна по безпрецедентен начин осъди България в Страсбург - че..

"... съдиите не желаят да съучастват в провала на този ВСС".

Повод е ниската активност на съдиите, които на практика отказаха да излъчат двама свои представители за попълване състава на ВСС за около година - до есента на 2022 г.

От гражданската организация, която издигна Лозан Панов за президент, припомнят в мотивите си още безпрецедентната подкрепа, на която се радва кандидатираната за председател на ВКС Галина Захарова - факт, който едва ли е по вкуса на монолитното мнозинство във ВСС, доминирано от прокурорите.

"Ще се намери ли съперник на съдията с висок авторитет или този дискредитиран Висш съдебен съвет ще се види принуден да избере начело на най-важния съд в страната магистрат, който няма нищо общо със статуквото и вече се е доказал като смел и свободен защитник на правото?", питат в апела си "Правосъсдие за всеки".

Ето и съобщението:

Уважаеми колеги,

Поредният протест „Правосъдие без Каскет" ще се състои днес, 27 октомври, от 18,30 ч. пред Съдебната палата.

На фона на четвъртата вълна на пандемията и предизборната обстановка, в съдебната система текат не по-малко важни процеси. През уикенда беше бойкотиран успешно изборът на двама нови членове на Висшия съдебен съвет. "Съдиите не желаят да съучастват в провала на този ВСС", бе коментарът на съдия Мирослава Тодорова, която спечели важно дело в съда в Страсбург.

В същото време Пленумът на Върховния касационен съд номинира с впечатляващо единство Галина Захарова за председател на съда. Ще се намери ли съперник на съдията с висок авторитет или този дискредитиран Висш съдебен съвет ще се види принуден да избере начело на най-важния съд в страната магистрат, който няма нищо общо със статуквото и вече се е доказал като смел и свободен защитник на правото?

Очакваме свободните граждани, за да говорим по тези и други важни въпроси.

Коментари

Ivailo  Stoev's picture
Ivailo Stoev
Stoev

...

Ще има и контрапротест - Правосъдие без "Правосъдие за всеки"!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.