Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Българският народ е много прост".

Изказвания в този дух винаги са били на мода сред т.нар. българска интелигенция. Подобни изказвания у нас често се възприемат като признак за висш интелект и проницателност.

За съжаление в последните месеци дори най-родолюбивите българи, които защитават народа си от подобни изказвания, ще трябва гузно да си замълчат. Защото по въпроса с ваксинацията българският народ действително се показа като изключително прост и изостанал.

Този път държавата не ни е виновна, защото тя свърши своята работа и осигури ваксини. Виновни сме си само ние, нашата собствена простотия.

Българинът има изключително вредни навици, свързани с хранене, употреба на алкохол, тютюнопушене. Но изведнъж реши, че точно ваксините срещу коронавирус са тези, които най-много ще му навредят.

В Европа хората вярват на науката. А ние, оказа се, на антиваксърската пропаганда.

Политическият момент тук няма как да бъде избегнат. Политиците, които са най-големите антиваксъри, са същите политици, които са и най-големите евразийци (разбирай русофили).

Според тяхната пропаганда досега Западът само ни колонизираше, но сега вече започва и директно да ни убива с ваксините.

Фактите обаче са различни – на Запад хората масово се ваксинираха, вече имат колективен имунитет и започнаха да забравят за коронавируса.

Ние сме насред поредната вълна на епидемията. В Русия положението е подобно на нашето.

Никога разликата между нас и т.нар. бели държави не е била толкова болезнена.

Западът, при всичките му кусури, винаги е бил креативен и иновативен. Допуска грешки, но и се развива.

Изтокът все гледа, ако може да мине метър, да се сниши, да бъде тарикат, да не се прецака. И обикновено се прецаква със собственото си бездействие.

Българинът е достатъчно мъдър и умен, за да не гласува за политиците русофили. Напоследък те дори в парламента не могат да влязат.

Но българинът очевидно е достатъчно глупав, за да се вслушва все пак в тяхната пропаганда.

Според различни социологически изследвания 80% от българите са русофили и са склонни да оправдаят безобразията на Владимир Путин. Не случайно повечето водещи български партии флиртуват с русофилията.

Тези социологически изследвания до голяма степен се потвърждават и от изборните резултати. "Демократична България", единствената отявлено и безкомпромисно прозападна формация, получава 10-15%.

Сега около 80% от българите не са ваксинирани. Случайност?

В България не се намери нито един политик, който да заяви, че неваксинираните би трябвало да си поемат отговорността.

Свободата на всеки свършва там, където започва свободата на другия. Всеки, който не се ваксинира, нарушава правата на всички останали.

Всеки има право на свободен избор, но е длъжен да носи своята отговорност за него. А сега отговорността за неваксинираните се носи от цялото общество.

Българските медии също няма как да избягат от своята отговорност. Свободата на словото означава ли да се дава трибуна на всеки?

Може ли да се дава думата еднакво и на професора по география и на онзи, който твърди, че земята е плоска, както коментира наскоро един от водещите ни медицински специалисти.

Досега простотията бъркаше само в джоба ни. В момента директно вреди на здравето ни.

Какво още трябва да ни се случи, за да поумнеем?

Коментари

Простотията

Всичко лошо по нашите земи последните два века идва от Русия, това зомбирания българин не може да го осъзнае. Това което не успя да направи царска Русия, го свърши Сталин, изтреби елита на България и пречупи националното достойство на българина, 75г ни облъчват с преиначена история, а както е казал Оруел, който владее миналото владее и бъдещето, не случайно първата работа на червените орки е да вземат държавният архив на България...

+++++ за автора!

Сполучливо сравнение. Но проблема не са само русоробите, а къде е властта? 1122 умрели от Ковид за 1-13 октомври. Печален рекорд, надминаваме смъртността и в Русия. Кацаров прави частна болница да точи НЗОК. РРадев прави лицеви опори, катери баира, утре ще засажда дърво, вторник ще кове къщичка за птици в парка, сряда ще разсипва обяд в старчески дом.....

Фори тъпото

Глупако не ти е виновен Кацаров, а герберастката политика от десет години, нали Свинята от Банкя обясняваше с месеци наред, че не е необходимо да се слагат маски, нали Фандъчката е разрешила на пъпа на София да стоят ватнишки антиваксърски плакати. Да не би Кацаров да си прави рандевута с измекяра Мангъров не драги, банкянската свиня го развяваше по телевизиите, въобще целия Хаус е наследство на простака и армията простаци около него

Аз

Следвайки логиката сега когато всички русофили измрат от вируса, ще се изстреляме на челно място в света. Браво на автора, всичко е разгадал и обяснил.

Вакисните не с чудо, но намаляват заболеваемостта и смъртността

С други думи болниците в България няма да са в това окаяно положение, в кодето са сега. Егоистичният подхох към ваксинирането крие трагедия и за тези, които имат други хронични болести. Те не са в състояние да получат медицинска помощ и са оставени на произвола на съдбата. Драма във ваксините няма, има необяснима упсоритост да се следва здравия разум. Много хора вярват на глупостите, с които е пълен интернет, но не поглеждат по-далече от носа си. Северна Европа се ваксинира и сега се връща към нормални живот. Руснаците са лош пример за следване. Там имат 1000 починали на ден, а според една статистика ковида е убил над 200 хиляди, според друга, опираща се на медициснките кръгове - те са двойно повече. За българите да упорстват не е нещо ново. Много хора обичат да се правят на независими искат да изглеждат оригинални. В крайна сметка нещата опират до това, че хората имат много ниска култура. Българинът бе природно интелигентен, поне така се смяташе. За 30 години той стана природно неинтелегентен, подозрителен и груб индовид, който е ръководен от първа сигнална система. При тошовизма имаше страх, който създаваше относителен казионен ред. Т.нар. демокрация ( в България такова животно не можа да се появи) бе възприета като анархия, липса на уважение към всякакви правила и норми. Катастрофите по пътищата и прегазените на зебри са още едно доказателство за развихрилата се безконтролна простотия. Тя убива много невинни хора, а взима жертви и сред самите подивели индивиди. Колко дълго може да съществува подобна ентропия, като се имапредвид, че в света досега няма нито една държава, закрита по горните причини? Агонията може да е вечна за тези, които имат нерви да останат в България. За съжаление чужбина остава единственият изход...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.