Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайският бранд за смартфони Honor, доскоро част от техногиганта Huawei, може да стане обект на санкции от САЩ, пише Android Authority.

По информация на изданието Пентагонът и енергийното министерство на Щатите искат да сложат бранда в черен списък по същите обвинения - съвместна дейност с Китайската комунистическа партия, която застрашава сигурността на САЩ.

Това бе поводът компанията Huawei да бъде санкционирана през май 2019 г. от тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп. На американските компании, включително Google, им беше забранено да правят какъвто и да е бизнес с китайския гигант - чипове или софтуер, което доведе до загуба на достъп до магазина за приложения Google App Store в смартфоните на компанията.

За да спаси успешната и на Запад дъщерна фирма Honor, от Huawei я продадоха.

От американското търговско министерство и Държавния департамент обаче не смятат, че от санкции има нужда. Honor а в момента дори не прави бизнес в САЩ, а и не произвежда 5G оборудване - по този начин американците считаха, че Huawei застрашава сигурността на САЩ, а компанията дори обмисляше да продаде основните си флагманни линии P и Mate.

Така сега решението за санкциите зависи от US президента Джо Байдън.

Huawei загуби вече сериозното си присъствие на пазара в много държави, макар да действа в Китай.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.