Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Техногигантът Huawei обяви официално продажбата на своя бюджетен бранд смартфони Honor. Купувачът е друга китайска компания - Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd., съобщи Engadget.

Брандът Honor е изключително успешната бюджетна линия на китайската компания, но също като основните им серии, те бяха ударени от американските санкциите срещу Huawei. САЩ ограничиха своите компании да работят с китайците, позовавайки се на притеснения за връзки с комунистическото правителство на Китай и опасност за националната сигурност заради доскоро масовата употреба на 5G хардуер на Huawei.

Оттогава насам десетки държави се отказаха да работят с китайците за своето пето поколение мрежи, а американските власти облекчиха режима и позволиха на някои компании да работят с Huawei след специално разрешение. Компанията се надява на по-добронамерено отношение от новата администрация на САЩ начело с Байдън, който по всяка вероятност ще положи клетва като президент в началото на 2021 г.

Дотогава обаче Huawei искат да осигурят оцеляването на своя бранд - и в изявление признават, че именно това е причината за продажбата.

Не е ясна стойността на сделката, слуховете са за над 15 млрд. долара, но купувачът е сравнително нова технологична компания с централа в Шенжен - там, където се намира и централата на Huawei.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.