Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайският техногигант Huawei обмисля продаването на основните си флагмани - сериите смартфони P и Mate, съобщи Ройтерс. Компанията преговаряла с консорциум, подкрепен от Шанхай още от миналия септември.

"Няма стойност в тези слухове. Huawei няма такива планове", коментира говорител на компанията пред агенцията.

Същата обаче бе и позицията им при слуховете за продажбата на бранда Honor - които се оказаха верни.

Huawei до момента понасяше добре щетите от американските санкции, наложени на компанията заради твърденията, че тя е инструмент на Китайската комунистическа партия и заплаха за националната сигурност на САЩ. Въпреки ограниченията от Google и загубения достъп до Play Store, компанията бе сред най-добрите в продажбите на смартфони през 2020 г. 

Затова помогнаха и последните модели P40 Pro и Mate 40, които бяха с прекрасни камери, мощни и красиви устройства на сравнително достъпни цени - в сравнения с топ моделите на iPhone и Samsung, основните им конкуренти.

Но последният ефект от санкциите - загубата на възможността да произвеждат собствени чипове, след като партньорът им TSMC спря работа с тях, защото работи и с американски компоненти - може да се окаже последният пирон в ковчега на двете серии. Най-новият Honor, излязъл след продажбата на този бранд, е с второразрядните чипове на MediaTek.

Възможен шанс двата бранда да останат на Huawei е разработката на нови чипове с ARM - ако този проект се окаже успешен, продажбата може да се отмени. 

От друга страна, новият Honor се продава вече и в Европа и САЩ с достъп до магазина за приложения на Google - това, което възпираше много потребители да купят последните два модела от P и Mate сериите.

Коментари

 's picture

Бобо

Хуауей

Обмисля ли, какво има да се обмисля, като ти спрат доставките и ноу хауто от Щатите, няма какво толкова да се обмисля.....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.