Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първите емотикони - изобразено с двоеточие, тира и скоби усмихнато и намръщеното лице - се продават на онлайн търг като незаменим токен (NFT) , предаде ДПА.

Наддаването е организирано от намиращата се в Далас аукционна къща "Херитидж окшънс" и ще продължи до 23 септември.

Лотът, в който символите са включени, съдържа също две есета, написани за тях от създателя им Скот Фалман, както и подписан, поставен в рамка сертификат.

Фалман, който е професор по компютърни науки в университета "Карнеги Мелън", създава двата изключително популярни днес символа през септември 1982 г. Идеята му е последователността от двоеточие, тире и затворени скоби да означава шега.

Той предлага също комбинацията от двоеточие, тире и отворена скоба да се използва със значение на "сериозен съм".

Скоро след това тези символи започват да се използват за изразяване на щастие или тъга.

Първоначалната цена, определена от "Херитидж окшънс", е 1000 щатски долара. Тя вече надхвърля 2100 щатски долара, а наддаванията са до 23 септември.

Незаменимите токени - уникален цифров маркер, криптиран в подписа на автор, който потвърждава собствеността и автентичността му, са най-новата инвеститорска мания на фона на бързото разрастване на пазара на цифрово изкуство.

През март аукционната къща "Кристис" продаде за близо 70 милиона долара изцяло дигиталната творба "Всекидневия - Първите 5000 дни" на американския цифров художник Майк Уинкълман, известен като Бийпъл. Това е най-скъпият незаменим токен, продаден досега.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.