Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес е световният ден на емотиконите. 

По случай празника Apple и Google разкриха намеренията си да представят около 60 нови емотикони в оперативните си системи през следващите месеци, предаде TechCrunch.

Освен добавянето на картинки на животни като орангутан, скункс, видра и много други, в партидата ще има и емотикони на индивиди от обществото, които не са достатъчно представени.

На първо време двете компании ще премахнат изображенията с двойки, които се държат за ръце. Вместо това потребителят ще може да свързва емотикона си с този на фигурка от друг пол или цвят на кожата.

Google също отбелязва, че що се отнася до Android Q, всеки емотикон, който няма специфичен полов код (като "полицейски служител" или "човек, който се постригва", както и още 51 други) ще попада в графата на "неутрален пол". Ползвателят на услугата ще може да задържи емотикона и да избере "мъж" или "жена", ако пожелае.

И двете компании ще включват множество изображения, фокусирани върху физическото състояние на хората. 

Това ще е емотикон за куче-водач:

Хора, които използват различни инвалидни колички:

Хора, които използват протезни крайници:

Хора, които имат проблеми със слуха:

Човек с бяло бастунче:

Ще има и нови дрехи:

Разбира се - много нови изображения на животни:

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.