Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Баварската полиция нанесе удар срещу българска престъпна групипровка, занимаваща се с криптоизмами в София. Със сътрудничеството на българската полиция в края на юли са били арестувани четирима души в София, офисите и жилищата им са обискирани. Те са обвинени в измами на стойност няколко милиона евро.

В София за подготовката на арестите са пристигнали баварски разследващи. Те са задвижили и процедурата по искане за екстрадиране на арестуваните от България в Германия. 

Те са заловени след множество сигнали на германци, измамени с вложения. Влагали са пари в платформи, търгуващи с криптовалута, но всъщност от тези платформ и парите им са прехвърляни с различни нерегламентирани хватки към частни сметки. С повечето вложители са разговаряли т.нар. търговски агенти от колцентър в София. Те са убеждавали заинтересованите да се включат с инвестиции в сделки с криптовалута. Първоначално инвеститорите виждали увеличение на парите си, но много бързо след това установявали, че всъщност това увеличение е измама и парите им ги няма. 

Коментари

Мафията

В България тя си действа под благата закрила на Гешо каскето....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.