Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Има такъв народ" да се върне на масата за преговори за съставяне на правителство, като може да излъчи и свой кандидат за министър-председател, подкрепен от останалите формации в преговорите. Например - човек като шефката на Народното събрание Ива Митева.

За това призова в ефира на бТВ съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов в коментар за политическата ситуация преди връчването на третия мандат за съставяне на кабинет, което президентът трябва да напрви най-късно в петък.

Както е известно, от формацията на Станислав (Слави) Трифонов заявиха, че след като не са получили подкрепа за своя проектокабинет (като не се стигна до гласуване дори за проектопремиера), няма да преговарят с нито една формация оттук насетне.

"Надявам се, че компромис може да има. Например от ИТН да предложат кандидата за министър-председател", заяви Атанасов.

И изрази надежда, че намало да е "предишния" (Пламен Николов), защото той нямал "капацитета". 

"Човек като Ива Митева. Такъв човек ни трябва", допълни. 

И после уточни: "Човек с такива качества" (като нейните).

По думите му правителство не може да има без ИТН да се върне на масата на преговорите. Трябвало да имаш дебела кожа в политиката.

"Ние сме готови за това да се направи брейнсторминг между 4-те политически сили и да предложим на г-н президента изход от ситуацията" - заяви още Атанасов по повод предложението на Мая Манолова ДБ, ИБГНИ, БСП и ИТН да преговарят тази седмица - преди връчването на мандата. Като обаче посочи, че би било добре и президентът да инициира консултации.

Посочи още, че и ДБ е готова на кадрови компромиси. Както и че служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов го изненадал приятно с твърдия си подход (Стоилов поиска "импийчмънт" на главния прокурор Иван Гешев).

"Има конкретни факти, които говорят за координация между ИТН и ДПС. Това, което се случи в бюджетната комисия - срок от три дни - за номинации за управител на БНБ - заедно го направиха", посочи обаче Атанасов, визирайки слуховете, че депутатът от ИТН Любомир Каримански се стяга за гуверньор на банката и правилата го обслужват.

Избори 2 в 1 не е добър вариант, защото "тежко ще разфокусираме хората", смята още съпредседателят на ДБ. Политическите партии ще правят кампания за парламент, кандидатите - отделно. Избирателите щели да се чудят с кого да се занимават, смята той.

Коментари

Покъртително!

Какъв страх тресе протестърите от нови избори, че освен с БСП са готови и с ДПС да са прегърнат за да напраят нещо като провителство. Ей на, и на ИТН подават сланинка с Ивето за премиер, па белким ИТН ги подкрепи. Колко мъка се е изляла по паважа, не е истина!

Някои

други ги тресе страх май?Че не минаха номерата на ДПС и ГЕРБ да легитимират ИТН като протестърска партия и да прекарат свое правителство,което после щеше да бъде скрито подкрепяно от тях и служещо на Сараите!Та страхът другаде се крие!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.