Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерката на левицата Корнелия Нинова отхвърли, определяйки като противоконституционно, предложението на съпредседателката на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова формациите в парламента да седнат и да се разберат помежду си на коя от тях президентът да връчи третия мандат за съставяне на правителство. 

Миналата седмица Манолова излезе с идеята ИБГНИ, БСП и "Демократична България" - партиите и коалициите с най-голям шанс да получат от Румен Радев третия мандат да се разберат коя да вземе мандата, за приоритети и накрая - за състав на Министерския съвет.

"Ние няма как да погазим конституцията и да поставим президента в неловката ситуация партиите да му налагат на кого да връчи третия мандат. Партиите не могат да взимат такова решение. То е в правомощията единствено на президента Радев", заяви Нинова на свикана за целта пресконференция на "Позитано" 20.

"Предлагам да изчакаме до петък. За 5 години мандат никога не сме си позволявали да налагаме решения на президента", изтъкна тя.

В отговор на въпрос дали все пак ако получат покана от ИБГНИ, ще се отзоват, Нинова посочи, че към момента такава покана няма. Но ако разговор все пак се проведе, левицата ще участва само по линия на приоритетите, но не и за "излъчване" на мандатоносител.

"Докато чакаме третия мандат има въпроси, които не могат да чакат", заяви още соцлидерката и предложи 4-те партии (т. нар. партии на протеста) да излъчат икономисти, финансисти и специалисти по социална политика" и вместо да се пазарим за третия мандат, да постигнем договорка за бюджета - да се постигне минимум мнозинство".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.