Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Часове след първите нови мерки срещу пандемията от месеци, депутатите на "Има такъв народ" излязоха с позиция - да не "дискриминираме" неваксинираните си съграждани.

Как ги дискриминират новите мерки? По същия начин, по който и всички държави в ЕС "дискриминират" на границите си. В новата заповед на здравното министерство се позволява на събития, заведения и бизнеси с клиенти или да работят на 50% капацитет, или да работят на 100%, но само ако всички - персонал и клиенти - са или ваксинирани, или преболедували, или получили отрицателен тест в последните 72 часа.

Логично, ваксинираният просто трябва да представи своя сертификат, а неваксинираните, които не са изкарали болестта, ще трябва да плащат и да се подлагат на PCR тест - по същия начин, по който им се налага преди почивка в Гърция.

Тази практика в множество страни в Европа и по света се оказа нарушаване на базовите права за хората на Слави Трифонов. Предложиха ли те алтернатива? Предложиха ли някакви мерки, методи за овладяване на пандемията, подходи към окуражаването на ваксинацията? Не.

Подобно на подхода им към съставяне на кабинет, и по отношение на пандемията от "Има такъв народ" демонстрираха само и единствено безотговорност.

Тази безотговорност обаче не е случайна. И не е изненадваща - още в края на юли Тошко Йорданов и Андрей Чорбанов поставиха под съмнение безопасността и ефективността на ваксините от парламентарната трибуна и изтъкнаха, че най-добре било за българите "да могат да работят и да живеят по нормален начин".

Болните от COVID-19 не могат да работят. А починалите от COVID-19, статистика, по която България е сред първенците в Европа и света в последната година, съвсем.

Разбира се, предстоят избори, и хората на Слави Трифонов са се прицелили в новата най-голяма група от електората - тези, които не искат да се ваксинират. Според проучванията това са между 60% и 70% от българите.

Това не е и без прецедент - пропутиновската, популистка и патриотарска партия "Възраждане" остана извън парламента, но победи всички останали формации от този тип и мина 3% на вота. Именно с тази тактика - като наблегна тежко на антиваксърската реторика.

Към симпатизантите на Слави има само един въпрос - стига ли ви?

Коментари

В Т's picture
В Т
ВТ

Фъктически

Ако има някаква фръпираща дискриминация, тя е към преболедувалите!
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

"Фъктически"

Фък, фък . . . "фъктически", 'ма колко да е "фъктически" тази "фрЪпираща" дискриминация?

Аксиома

Които се чувстват дискриминирани да си направят прайд. Така моментално ще бъдат припознати от умнонежната демократична общност и Слави ще го духа. ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.