Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Република Северна Македония въвежда нови мерки за влизане в страната от началото на септември 2021 г., а от днес се въвеждат и по-строги вътрешни ограничителни мерки.
 
По информация на посолството ни в Скопие, считано от 1 септември 2021 г., при влизане в страната  от всички пристигащи, независимо от тяхното гражданство, ще бъде изискван PCR тест, сертификат за ваксинация или за преболедуване на COVID-19.
 
Сертификатът за ваксинация трябва да удостоверява извършена имунизация срещу вируса SARS-CoV-2 с поставени  най-малко две дози. Сертификатът за преболедувана коронавирусна инфекция ще важи до 45 дни, считано от деня на оздравяване, а PCR тестът трябва да е направен до 72 часа преди влизане в страната.

Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно през Република Северна Македония, следва да напуснат страната в рамките на 5 часа. На входния ГКПП те ще са задължени да подпишат декларация, а на изходния - да я представят пред съответните гранични власти.
 
В същото време във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса в Република Северна Македония от днес, 18 август 2021 г., влизането в кафенета, барове, молове, казина, както и на събития, сред които концерти, семинари, конференции, културни и спортни мероприятия, ще се извършва само след представяне на сертификат за извършена ваксинация, най-малко с първа доза, или сертификат за преболедуван COVID-19 през последните 45 дни, считано от деня на оздравяването. Мярката се отнася за всички граждани над 18 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.