Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Усещането, че политическите процеси не протичат в по обичайната си демократична логика е осезаемо. По мое мнение гражданите имат право да знаят отговорите на няколко важни въпроса. На първо място - кой определя приоритетите? Кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото изграждане и сформиране? 

Така служебният премиер Стефан Янев откри редовното правителствено заседание днес, на фона на срещите на ИТН с "Демократична България", "Изправи се БГ. Ние идваме" и БСП, на които бяха представени кандидат-министри и последвалите реакции. Самите срещи за запознаване в бъдещия кабинет бяха нарчени от Тошко Йорданов "информативни".

Днес Йорданов обяви как номиринането на министри е било на базата на експертиза, лидерът на ИТН Слави Трифонов не се месил в експертната работа, а участвал в политическите решения на партията. 

Малко преди изявлението на Янев, приоритетите за бъдещо управление бяха съобщени от Филип Станев от ИТН под формата на политическа декларация, проченета от парламентарната трибуна. Това явно е формата, избрана от партията, за да поиска подкрепа за правителството си, след като стана ясно, че ИТН няма намерение да подписва политически документ за събиране на парламентарно мнозинство.

Служебният премиер настоя, че гражданите  трябва да знаят и как се водят преговорите за подкрепа, и как ще доведат до стабилно парламентарно мнозинство зад редовно правителство.

Янев заяви още, че е важно връзката между политическото представителство и гражданите да е ясна и ефективна. "Политическото говорене е онзи предсказуем и необходим елемент, който ако не е устойчив, се наказва от избирателите", каза още той.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.