Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Демократична България" ще реши дали да подкрепи втория проектокабинет на "Има такъв народ", представен днес, най-късно до другата сряда. Това обяви съпредседателят на коалицията Христо Иванов след заседание на парламентарната група.

"Ние сме демократична коалиция и съответно трябва всички партии със своите органи да си обсъдят и да вземат решение", добави той.

Денят не е случаен - това според него е най-ранният срок, ако се спазва парламентарната процедура, при който може да се гласува представеното правителство.

"Aкo имeнaтa нa хoрaтa в прoeктoпрaвитeлcтвoтo, кoитo ce пoявихa в мeдиитe, oтгoвaрят нa дeйcтвитeлнocттa, ниe нe мoжeм дa кaжeм, чe тoвa e прaвитeлcтвo нa прoмянaтa", отбеляза Иванов по-рано днес.

Николай Хаджигенов от "Изправи се! Ние идваме" пък заяви, че неговата ПГ има шанс да подкрепи предложения кабинет.

"Има шансове да подкрепим кабинета на "Има такъв народ". Ще обсъждаме и хората, защото ние влязохме в политиката по определени причини. Трябва да преборим врага, защото корупцията все още е факт. Това е сложна трудна война, която ние трябва да водим", заяви той пред БНТ.

Но добави, че от ИБГНИ ще настояват за писмено споразумение - нещо, което ИТН досега отказва и на тях, и на ДБ.

"Нашата парламентарна група очаква продължението. Очакваме да чуем мнение за споразумението, ако ще има такова, трябва да се изработи. Аз съм категоричен - споразумение трябва да има", подчерта той.

От левицата са доволни, разкри Георги Свиленски, депутат от БСП, в ефира на националната телевизия.

"Беше ни представен кабинетът, формите всеки може да ги определя както иска. Ние се почувствахме като уважаван партньор, на който бяха представени имената, министрите и министерствата. Не сме имали претенции нито към министрите, нито към структурата на Министерския съвет. Това, което очаквахме, мисля, че го получихме като резултат", коментира той в "Още от деня".

И допълни, че Столетницата не поставя условия за министрите, тъй като за нея са важни политиките и ангажиментите, които ще се реализират.

"Ако тръгнем с разделителните линии, кабинет може би няма да има в следващите 20 години. Не става въпрос за честната дума. Едно от условията ни беше да постигнем споразумение с мандатоносителя, гаранция, че нашите политики ще бъдат реализирани", каза още той.

Още сутринта Бойко Борисов като лидер на ГЕРБ обяви, че неговата партия няма да подкрепи кабинета на Слави Трифонов - и това бе потвърдено и след обявяването му.

Шестата партия в парламента ДПС засега не е коментирала предложението.

Коментари

Съспенс, съспенс!

Нема да мигнем до другата сряда в очакване какво ще каже Ристю. Дано само гръмовержецът Бойкикев не заповяда на Земята да спре, че сряда никога няма да дойде.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.