"Мутрите направиха партии и викат "Мутрите вън!"

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на партията в Кърджали.

„Няма да се плашите, а и да се плашите, няма да го показвате. Че е страшно, страшно е. Това са рядко коварни хора. Лоши хора. Тези хора са хвърляли на прасетата политическите си опоненти. Сега на същите тези хора ГЕРБ сме им заседнали на гърлото. Това са му на Румен Радев новите лица – Мая Манолова, Татяна Дончева, Бойко Рашков... Това са му новите лица, знаещите и можещите“, посочи Борисов. 

„Кое лице в тази зала ви мяза на мутра? Със страх ли са дошли тези хора? Не! От страх са дошли от тези реваншисти комунисти“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

И попита кога Бойко Рашков е спечелил избори, и с какво право БСП управляват с министри и със зам.-министри? 

„Какъв е този закон и какви са тези медии, които всеки ден канят Бойко Рашков като ръководител на предизборния щаб на Радев? За него закон няма ли? Ние ако искаме нещо да излезе в медиите, трябва да плащаме. Бойко Рашков е от сутрин до вечер по национални телевизии и радиа, и говори само срещу ГЕРБ? На кого плаща? Радев се е обявил за кандидат за президент. Какво плаща? И говори само срещу една партия и само срещу мен. Това ли е демокрацията, това ли е законът? Чии са тези медии питам сега аз?  Къде им е разследването за Спецов, а за имотите на Рашков, а за фонд Земеделие, а за Пламен Узунов с торбите?“, попита още Бойко Борисов. 

По думите на председателя на ГЕРБ, Радев е свършил много работа за проруската политика на Балканите.

„С начина, по който не проведоха преговорите след нашия договор за добросъседство. Сутринта говорих с Иван Кръстев – най-мразената държава в Македония и Албания е България, а най-обичаната вече е Сърбия. Това направиха, България да я мразят поколения. България по мое време беше лидер на Балканите. Затова и днес ме приемат в Турция с всички почести, защото заедно решихме въпроса с миграцията“, подчерта Борисов.

Той припомни, че при неговите управления бяха решени проблемите с най-тежката финансова криза, с миграционната криза и с Ковид-кризата.

„С Ердоган говорехме точно това, че българските мюсюлмани трябва да бъдат моста на добросъседството и дружбата. Не случайно има и толкова нови заводи в Кърджали. Духовниците получават заплати като учителите, и всички получават еднакво. Това са десетки милиони на година, защото ние се отнасяме с уважение към чувствата и вярата. Мюсюлмани и християни трябва да живеем и да работим в мир. Имаме прекрасни граничари и прекрасни партньори от другата страна, за да запазим спокойствието на българските граждани. Ние водим изключително толерантна етническа политика и така ще бъде“, заяви Бойко Борисов.

„Защо Слави Трифонов направи сега партията, а не я направи за други избори? Чакал е да дойде смутното време. Две години са готвели компроматите, снимки, лъжи абсолютни. Мислеха, че ще ме уплашат и ще ме свалят долу. Аз съм най-опасен, когато съм уплашен. Преди 10 дни стана ясно какво са направили и защо. Няма парламент, има само служебно правителство - предизборен щаб“, посочи Борисов. 

По думите на лидера на ГЕРБ, България е единствената държава с гласуване с машини в Европа.

„Самият Румен Радев каза, че трябва да се броят в урните квитанциите и за коя партия са, за да можем да ги засечем с машината. 100% съм убеден, че ще излъжат, защото им дадоха кодовете и пипат машините. Само че ако преброим листчетата, ще ги хванем. Ами ако искаме да обжалваме, с кой документ ще обжалваме? Те са подготвили частни служебни костинбродски избори“, предупреди Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че ГЕРБ не дава нито една стотинка за изборите освен официално декларираните. 

Бойко Борисов припомни, че и с този парламент можеха да управляват, но не искат да носят политическа отговорност.

„Слави Трифонов за две кампании се е показал веднъж пред отбрани студенти в Пловдив. Няма го! Няма позиция по никакви теми. Тошко Йорданов казал, че аз не съм се виждал от 2005 година със Слави Трифонов. Пак да кажа на Тошко, дано ме чуе – когато дългите и високите се разправят, ти стой настрана! Защото като заразказвам колко пъти и къде и как, ще ти стане да не знаеш къде да се скриеш, Тошко! Мълчи и не си издавай шефа!“, предупреди Борисов.

Залата в Кърджали.

Той заяви още, че на Росенец са върнали НСО, но Христо Иванов го няма, защото коленичи пред Радев. 

„Нашата работа ще е да следим дали изборите са прозрачни и честни. Ако не са, ние сме готови да направим всичко, което трябва, за да възразяваме срещу изборните резултати. Това безумно правителство прави всичко друго, но не и да се занимава с основните си задължения – да организира честни избори и да осигури работеща администрация“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Той бе категоричен, че управляващите се опитват да си осигурят служебна победа на изборите. „Никой друг освен Радев не си е позволявал да се намесва в изборите директно срещу определена политическа партия. Пак ще ги бием, защото българите разпознават болшевизма и комунизма веднага щом се появи“, подчерта Митов. 

Според Даниел Митов, ГЕРБ е дясна партия, а „Демократична България“ е розово-либерална такава.

„Демократична България“ вече коленичи пред прокремълския червен президент Румен Радев. Тя вече е готова да се коалира и с БСП, и с ДПС. Очевидно е, че те имат намерение да се договарят. Довчера наричаха Слави Трифонов и партията му чалгаджии, но сега са готови да се превърнат и в патерица на Слави“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Митов попита от къде са парите за кампанията на „Демократична България“?

„Залели са с билбордове навсякъде. Гледат ни като Маркс и Енгелс от стените. Избирателите на ГЕРБ няма да се занимават с „Демократична България“ не само защото това е лява партия и няма нищо общо с десницата. Избирателите на ГЕРБ са работливи хора и няма да се занимават с хора, които цял живот нищо не са вършили“, посочи Даниел Митов.

„Служебното правителство се опитва да ви прекърши, като ви заплашва да не идвате на предизборни мероприятия. Но искам да кажа и на президента, и на служебното правителство - вижте колко хора са тук! Нас ни има и няма да можете да ни прекършите. Всеки има правото свободно да избира за кого да гласува“, заяви и водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Кърджали Цвета Караянчева.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ