"Аз съм убеден, понеже познавам хората, с които ще се срещате, особено Радев - ще ви каже, че без парламент нищо не може да се прави. Ще прехвърля всичко към новия парламент."

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при срещата му с делегация, водена от министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев, която се проведе в централата на партията веднага след пристигането на Заев в България.

По думите на Борисов, служебният кабинет има всички права и могат да преговарят за нов договор с Република Северна Македония, ако не им харесва сегашния договор за добросъседство.

„Но те ще избягат от отговорност, защото те винаги така правят. В същото време лъжат евроатлантическите партньори, че са "за" Република Северна Македония да влезе в Европейския съюз. Те ще дезертират. Целта ще бъде да мине инициативата Три морета, за да дойдат по-високи гости от Америка“, предупреди Борисов.

Според председателя на ГЕРБ, сегашните управляващи няма да могат да излъжат евроатлантическите ни партньори.

Разговорите в централата на ГЕРБ.

По време на срещата Бойко Борисов припомни на Зоран Заев с колко много услилия беше направен догорът за добросъсдество и приятелство между Република България и Република Северна Македония по време на управлението на ГЕРБ.

„Много се работи тогава. Това беше важно и за да започнете и довършите преговорите ви с Гърция. Дори в София имаше среща между Зоран Заев, Алексис Ципрас, президента Макрон и канцлера Меркел, за да проведете тези преговори. Който отрича историята, не е прав никога, защото тя е важна за бъдещето. Като правителтво и председателство ние направихме всичко“, припомни Борисов.

Председателят на ГЕРБ предложи да бъде организиран голям българо-македонски младежки форум, с представителство от всички партии, който да положи пътя за приятелство между двата народа и да спре омразата в бъдеще.

„Нашият председател на МГЕРБ затова е тук, считам, че ако не намерим решение, като две държави и два народа, поколения млади македонци и млади бългри ще се мразят. Ще направим така, че няма да ни трябват инфраструктурни проекти, защото никой няма да иска да мине. Затова предлагам младежките организации, без значение от партията - да направят един младежки форум. За да избегнем това младите да се мразят и да имат проблеми десетилетия след това“, категоричен бе Бойко Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ