"Нашата листа е единствената, която е съставена от хора, които са успешни в сферата, в която работят, не са се занимавали с политика до момента и са под 40-годишни. Пред моето семейство и моите приятели, никога не е стоял въпросът къде аз ще създам свое семейство и ще живея, аз винаги съм обичал България, Русе и моя роден град Бяла. За мен е огромна чест да имам възможността да видя каква подкрепа ще получа в изборния ден. Имаме невероятни идеи, нашата партия изработи предложения във всички секторни политики и съм убеден, че ще спечелим доверието на българския народ. А ние ще успеем да изпълним всичко, което сме заложили в нашата програма”.

Това заяви кандидатът за народен представител и водач на листата на партия "Републиканци за България” Петър Дяков на церемонията по представяне на листата и откриване на нов офис на партията.

За нея в града беше пристигнал и председателят Цветан Цветанов. Дяков благодари и на хората от предишната листа, които са решили да дадат път на по-млади хора, и твърдо стоят зад новия областен координатор:

"Искам да благодаря на Петър Дяков, който е един млад успял човек, който има своите мечти и смята, че може да бъде успешен освен в бизнеса, и в политиката. Той може да бъде местният човек, който ще предлага решенията на проблемите пред всички останали политически формации".

Цветанов изтъкна като предимство на Републиканци за България това, че залага изцяло на местни хора за попълване на листата.

По думите му другите партии поради дефицит на хора са поставили за водачи хора, които нямат нищо общо с Русе.

“Искам да дадем много ясен знак с нашата листа на хората, които са в чужбина, работят там, но искат да се върнат. Както и на младите хора, които са тук и искат да се реализират в България. Те трябва да имат своя шанс да го направят. Хората в нашата листа имат енергията и потенциала да помогнат на Русе да се развива”, заяви Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че управленската програма на партията е почти същата, каквато бе представена в предизборната кампания преди два месеца. Основният акцент в нея е електронното управление. Това е политиката, която ще намали административния натиск, както върху целия бизнес, така и върху всеки отделен човек.

"Това, което ние предлагаме е подкрепа за малкия и средния бизнес. Те бяха най-уязвими в условията на COVID - пандемия, и точно затова ние искаме да създадем условия за всички, които се занимават с малък и среден бизнес да бъдат подпомогнати от държавата”, каза Цветанов.

Според него е изключително важно да се направи връзката между образованието, професионалната реализация и грижата за най-възрастните. Затова и от партията предлагат актуализация на пенсиите. Затова първото нещо, което трябва да направи новият парламент е да се направи актуализация на бюджета, за да се намерят легитимните източници за тази политика, смята председателят на "Републиканци за България".

Той бе категоричен, че за страната е изключително важно да се възползва и от Плана за възстановяване и устойчивост.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ