Казах ли ви, че руските шпиони у нас се увеличават с всеки политически скандал? Излизат разни неприлични снимки от спалнята на бившия премиер в интернет – бам, гонят няколко руски шпионина. Заприказва се за разни далавери в банки – айде още няколко руски шпионина биват прогонени. А когато цялото бивше правителство бъде подложено на проверка, руските шпиони започват да извират отвсякъде. Човек ще си помисли, че са повече и от генералите у нас, което си е бая много.

Дето по филмите викаха – на сватбата ще ги наредим роднина, милиционер, роднина, милиционер. Сега вече ще са шпионин, генерал, шпионин, генерал и тук-таме някой професор. То днес май е по-трудно да изкараш шофьорска книжка, отколкото да се цаниш агент на Москва. А професорите са повече и от местата в детските градини.

Но да не издребняваме, де, важното е, че хората не са безработни. А и с този реваншизъм от страна на служебното правителство, бих предположила, че още руски шпиони ще се появяват в следващите седмици. Където и да боднат джедаите (по „Капитал“) за проверка, все скандал ще излиза, респективно обвинените ще ни убеждават, че това са пипалата на Кремъл. Може би Бюрото по труда трябва да реагира незабавно и да предлага и нова квалификация на съкратените и уволнените – руски агент. Отиваш да се запишеш като безработен и те питат искаш ли да изкараш някой курс за допълнителна квалификация – например английски, фризьорство или пък шпионство... Да не разчитаме на възможностите на руското посолство, колкото и хора да работят в него, все някога ще ги изгонят всичките, така че се налага спешно да започнем да си квалифицираме сами руските агенти.   

А и можем да подходим с размах и да превърнем дефекта в ефект. Представете си какви необятни възможности за развитието на България крие разрастването на агентурата. На всеки руски агент западните служби ще трябва да назначават и един свой. Британски, американски и един от страна от ЕС. Също така турски, арабски, китайски и някой от бивша Югославия. Тоест на едно работно място за руски шпионин отваряме още седем нови работни места. За да си вършат добре работата тия хора, ще трябва да подобрим телекомуникационнните услуги. Телефоните трябва да имат обхват дори и в някоя пещера в Балкана, за да могат хората да си вършат шпионската работа, която, както знаем, се състои в подслушване и преследване. Магистралите на Бойко трябва спешно да се достроят и утроят, защото представете си до какъв трафик ще доведе разцвета на агентурите у нас. Търгва руският шпионин с волгата си нанякъде и след него още поне седем коли го следят незабелязано. На 10 000 руски агента това са 80 000 автомобила между „Бояна“ и жълтите павета. Също така, както знаем от филмите, шпионите обикновено се съпровождат от красиви момичета по бански (виж Джеймс Бонд и неговите момичета), а това ще доведе до бум и в производството на бански.

Сигурно се подсмихвате саркастично, но от производството на бански зависят добрите отношения между България и Германия, респективно ЕС. Защо? Ако сте чели последния „Шпигел“, в него германците разкриват, че хасковската фирма за дамско бельо и бански „Венера стайл“ е получила по втория начин огромна поръчка от Бундесвера за защитно облекло и медицински маски. С това Меркел искала да удари едно рамо на приятеля си Борисов.  За съжаление „Венера стайл“ не покрила стандартите на Бундесвера за сигурност и доставките им залежавали по складовете. Вероятно изящните дантели и банелите не са подходящ детайл в облеклата за защита от химическа атака, а сутиенът може да се носи  като маска само от сиамски близнаци, но все пак германската армия обещала, че ако се появят подходящите условия, ще ползва поръчката от Хасково.

Така че ето възможност и за „Венера стайл“ да се превърне в огромен концерн, шиещ десетки хиляди бански и бикини за нуждите не на някаква си чужда армия, а за нашите, български ескорт-момичета. И с това да допринесе пряко за подобряване на отношенията с генералите в Берлин, след като вече няма да се виждат принудени те да им носят сутиените.

Ако България се превърне в центъра на световната агентурна мрежа, то това ще оправи рязко и криминалната обстановка у нас. Да не говорим, че семействата ще се заздравят, изневерите ще изчезнат, а всяка майка на тийнеджър ще може в реално време да наблюдава първата цигара на отрочето. Просто всички във всеки момент ще знаят какво говорят и правят другите. В тази част на шпионстването даже българските служби могат да предлагат квалификационни курсове на колегите си.

Единственият минус от цялата тая работа е, че редовните изненадващи пресконефренции на ГЕРБ ще се окажат напълно излишни, тъй като всички ще сме чули какво имат да казват, а най-вече какво не искат да ни казват, при това в реално време.