И така, изборите минаха. 

Ние от "Кооператив за утвърждаване на реформите" (КУР) наблюдаваме внимателно политическия процес у нас и въпреки, че не успяхме да участваме в народния вот, смятаме, че нещата отиват натам победата да е само наша. Всички получаваме един голям "Кооператив за утвърждаване на реформите", ура! Очакваме процесът на отлюспване у другите да се ускори и след като протестът отиде у едни хора, техният мандат у други, а другите вероятно планират да го предадат на трети, които са по-нагоре в хранителната верига, кротко чакаме накрая цялата власт да си дойде пак у нас. Горе Кооператива!

Но докато чакаме картите да се наредят, куфарчетата да се раздадат, партиите да се разроят, а ние да вземем цялата власт на съветите, все пак ще комуникираме с вас и с тайни сигнали ще ви разясняваме какви са ни бъдещите планове. Питате как? 

Ами с писма. По фейсбук вече ви управляваха, пак по фейсбук сваляхте правителството, сега по фейсбук от време на време ви пишат и старите нови хъшове, така че истински алтернативни партии като КУР ще трябва да намерят друго поле за разгръщане.

Разбира се, ние не сме по-прости от другите, че да тръгнем открито да обясняваме каква ни е програмата, с кого ще я изпълняваме, какво ви обещаваме... Дето вика Таня Дончева, на покер печели оня, дето не си показва картите. А какво друго е политиката в България освен покер? В покера има две положения – или обираш, или си обран. Същото е и с управлението на България. Така че в тон с другите партии след изборите и ние няма да казваме нищо ясно и категорично, да не сме балами – ще си мълчим и от време на време ще пускаме нишан, че да има за какво да се дърляте из фейса.

Оглеждайте се за знаци от нас – по стените на градските тоалетни, на току-що санирани сгради и по седалките на градския транспорт. Ние сме навсякъде. Ако пише „Кооператив за утвърждаване на реформите“, огледайте се за още сигнали. Светофарът зелен ли е, гаргите кацат ли, има ли наколо възрастна жена с барета и връзка лук под мишница... Ако видите всичко това, да знаете, че работата ще стане. Ако чуете да кука кукувица или куче да лае, пригответе се за битка в окопите. А ако видите делфини и малки феи ви ръсят със златен прашец – то тогава това не е от нас, от вас си е, бегайте при психиатъра.

Ще комуникираме с вас и по телефона. Ако телефонът звънне, а отсреща някой мълчи – ние сме. Така изразяваме политическата си позиция. 

Едно време спечелилите партии даваха пресконференции веднага след изборите, обясняваха, поздравяваха се, ругаеха се, някои лидери даже оставки даваха. Ама тогава още бяхме недоразвита демокрация и имаше печеливши, но имаше и губещи. Печелившите поздравяваха и губещите. Сега вече губещи няма, всички сме победители. И затова поздравяваме само вас, нашите избиратели. Не, че искам да кажа, че сме ви прецакали, но това също е възможно. Колкото по-дълго мълчим, толкова по-напредваме с политическия процес. Редим картите, крием асата и си търсим някой за лице на целата работа, че да опере пешкира накрая.

Като казах лице – правило ли ви е впечатление, че България по традиция се управлява от не много хубави хора. Във физическия смисъл на думата. Българите предпочитаме предимно плешиви татета и батета. Един психиатър веднъж обясняваше нещо за пениси, обладаване и комплекси, ама аз не му вярвам. Ако трябва да перефразирам руския виц – Тато беше плешив и добре си живеехме. После за известен период ни управляваха все разни с коса - и точно тогава демокрацията ни удари челно. Но се осъзнахме и започнахме пак да си избираме лиси темета. Царят, Пъдарят, Шутът...

Аз на дребните партии, дето влизат в парламента, малко им се чудя. Ма какво се занимават с реформи, с права, с протести... Па вземете ги обръснете тия глАви и ще ви изберат другия път на челните места, бе. Слави, например, едно време се обръсна, когато Костов го изгони от БНТ и каза, че се привежда във вид удобен за властта. И днес къде е! А? За Мая Манолова малко ми е жал, но съм сигурна, че тя е смела жена и няма да трепне пред бръснача, ако трябва да мине по ръба му, за да стане министър. Тъкмо ще изпълни поне част от заканата си и ще измете парламента. От фризьорките, дето досега слагаха тия каски на политическите ни дами вместо фризури. Така че фризьорките от парламента да си ходят, обещахме на протеста, че ще има промени!

И ако общуването ви с нас от КУР посредством знаци свише не ви е достатъчно, четете ни и тук всяка събота. Ще ви пишем искрено и без клишета: „Поздравявам ви, че ни избрахте. И нас си поздравявам! Останалото е мълчание...“