Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Година след началото на пандемията от COVID-19 употребата на приложението Viber е нараснало значително по света и в България, показват данните на разработчика. 

В груповите съобщения се наблюдава най-високият ръст - 170%, както и с 30% повече преглеждания на общностите. Средно на всяка минута в чат приложението се случват 7 млн. интеракции между хора.

У нас времето, което хората прекарват в приложението, се е увеличило с 50%. А активните общности в страната - групови чатове - са нараснали двойно за последната година, съобщенията в тях - с 50%. 55% е и ръстът на груповите видеоразговори спрямо същия месец от 2020-а.

Viber е популярна чат програма в България, като страната ни е сред най-големите ползватели на приложението. То се ползва в 193 държави в света, но не е особено популярно зад океана. Най-много са потребителите от Украйна, Русия, Виетнам и Беларус.

По време на пандемията станаха популярни и чатботовете - много компании и държавни институции създадоха такива във Viber като начин за бърза комуникация с работници и граждани.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.