Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов проведе среща с представителите на Националното сдружение на кметове на кметства в Република България. На нея присъства председателят й и кмет на Калофер Румен Стоянов, кметът на село Змейово Стоян Трифонов, кметът на родопското село Момчиловци Сийка Суркова и кметът на село Чепинци Мустафа Брахимбашев.

На работната среща бяха представени акценти от предизборната програма на партията, както и се обсъдиха важни теми, засягащи обществото като коронакризата, обезлюдяването и управлението в малките населени места.

Цветан Цветанов подчерта, че в програмата на Републиканци за България e залегнало предложение за отпускане на бюджет от 10 000 лв. годишно, за малките населени места в страната.

По думите му парите ще се изразходват от кмета на населеното място според нуждите на местните жители. 

„С тези средства може да бъдат ремонтирани улици, тротоари или важни за общността сгради, да бъдат изградени детски площадки, улично осветление, система за видеонаблюдение или друго. Очакваме в рамките на само няколко години програмата да промени значително облика на малките населени места“, категоричен бе председателят на партията.

Сред коментираните теми  бе и обезлюдяването на малките населени места, както и ситуацията с коронавируса, който подтикна част от населението на се насочи към тях и видя възможност да опази по-лесно живота и здравето си.

Председателят на Националното сдружение на кметове на кметства Румен Стоянов повдигна въпроса относно назначаването на кметски наместници и противоречието, на което сме свидетели от години. Хубаво е кметските наместници да могат да се избират на общоселски събрания.

От своя страна кметът на село Змейово заяви, че в малките населени места се гледа на личността и свършената работа на дадения човек, а не това на коя партия принадлежи.

От Сдружението потърсиха подкрепа и връщане на старото положение валидно до 2015 година, за това в малките населени места до 100 човека да бъде назначаван, а в населените места с население над 100 души с постоянен адрес да бъде избиран кмет от населението, живеещо там.

По този начин ще могат да бъдат избирани хора според техните качества и компетенции, а не според партийна принадлежност, които да работят и обслужват нечии интереси.

В лицето на „Републиканци за България“ те срещнаха подкрепа и уточниха, че занапред ще е възможно да работят съвместно за развитието и просперитета на малките населени места в България.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Чудесно

Страхотно предложение, така няма да се харчат големи суми от Кметовете в малките области

..

Абсолютно, така трябва да бъде, надявам се това решението да влезе в сила

Браво

За пореден път Републиканците показват че не е важно от къде си дали е голяма или малка община просто искат промяна и търсят решения !! Затова ще гласувам за тях с номер 21

Адмирации

С тези средства може да бъдат ремонтирани улици, тротоари или важни за общността сгради, да бъдат изградени детски площадки, улично осветление, система за видеонаблюдение или друго.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.