Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Инвестициите в инфраструктурата дават възможност за достъп и до големи архитектурни обекти какъвто е древният град Хераклея Синтика край Петрич.“

Това заяви водачът на листата на ГЕРБ в Благоевградска област Росен Желязков по време на посещение на античния град. За реконструкция и рехабилитация на пътя до уникалния археологически обект правителството е отпуснало 1 200 000 лв.

Заедно със заместник-председателя на ЕНП Мария Габриел, областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков и кандидатите за народни представители Георги Динев, Ивайло Златанов,  Димитър Чолев, Александър Петков и Николая Илиева, Росен Желязков се запозна с проучванията на археологическия обект.

„Подкрепяме научните търсения и туризма, а интересът към този град от 4 век пр.Хр, е огромен. Съчетал в себе си различни етноси, изключителни находки и артефакти, които привличат 60 000 посетители годишно. Затова е важно развитието на инфраструктурата за връзка с основните транспортни коридори”, подчерта Росен Желязков.

Според него ангажимент и дълг на управляващите е да представят по-най подходящия начин това уникално място, затова за археологически проучвания са отпуснати през последните години близо 500 000 лв.

„Трябва да съхраняваме паметта на българското културно богатство и да полагаме грижи, защото това е национална гордост. Средствата, които ще бъдат отпуснати са около 10 млн. лв.  - европейско и държавно финансиране”, каза още Росен Желязков. 

Заместник-председателят на ЕНП Мария Габриел, подчерта, че когато местната власт и правителството показват грижа към културното наследство, това ще доведе до инвестиции и работни места чрез културен туризъм. 

„Хераклея Синтика има голям потенциал. Културното наследство, като това е повод за гордост, но и

„Инвестициите в културата и туризма са важни за Благоевградска област, защото те ще донесат доходи, ще открият нови работни места. ГЕРБ ще продължи модернизацията на инфраструктурата”, каза областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков благодари на правителството и на премиера Бойко Борисов за отпуснатите средства за изграждането на важни за региона обекти. 

„През тези 4 години инвестциите донесоха силен икономически растеж, а с подходяща инфраструктура ще маркетираме културното наследство”, обяви Димитър Бръчков. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.