Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят и зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов и Павел Вълнев проведоха среща с ректора на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов. На нея присъстваха и кандидати от силната и млада листа на "Републиканци за България" за великотърновския район, на която Цветанов е водач."

Програмата на партията и конкретно мерките, предвидени в сферата на образованието, бяха обсъдени с ректора на ВУЗ-а.

„Ще работим за това разходите за образование да се увеличат на минимум 5% от Брутния вътрешен продукт, значително ще нараснат и инвестициите в научноизследователската и развойна дейност – до най-малко 3% от БВП“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Застъпената идея в управленската програма на Републиканци за България за създаване на мрежа от интер-университетски кампуси във всеки от икономическите райони на страната, получисериозно одобрение по време на срещата във ВТУ. Мрежата от иновативни кампуси ще гарантира достъп до качествено образование на хората от всички части на България. След създаването си, те ще работят и като центрове за професионална подготовка на кадри, съобразно конкретните изисквания на местния бизнес.

Това ще спомогне и за развитието на изостаналите райони на страната, което е невъзможно без осигуряването на квалифицирани кадри. Благоприятен ще е ефектът върху намаляване на диспропорцията между силно развитите и по-бедните райони на страната.

„Образованието трябва да е приоритет, но не само на хартия и на думи. Много млади хора, които са от семейства в неравностойно положение не могат да завършат висше образование, поради невъзможност да пребивават в други региони и да покриват ежемесечните разходи, свързани с това“, обясниха кандидатите за народни представители от "Републиканци за България".

„Сред приоритетите на партията е и създаването на национална програма за привличане на чуждестранни студенти във висшите ни училища“, категоричен бе Павел Вълнев.

При посещението във ВТУ, заедно с Цветанов и Вълнев бяха финансистът и втори в листата Стефан Дойкин, експортният директор на Захарни заводи Борислав Ангелов, който е трети, както и кандидатите Пламен Маринов и Иван Станев, които са възпитаници на ВТУ.

Проф. Христо Бонджолов благодари за срещата и пожела успех на цялата листа.

Повече информация на сайта на ПП "Републиканци за България".

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Бъдеще

Тази идея ще спомогне за развитието на изостаналите райони в страната и тези които не могат да си позволят да отидат другаде да учат този начин ще ги улесни

Образование

Качествено образование определено липсва в България, затова нека след април месец да се подсигури

Нужда

Така наречените кампуси сме ги виждали само по филмите и сме си мечтали за подобни, благодаря, че ви има

Фикус

Кой друг освен досега беше предложил това? Кой друг помисли за образованието ни? Никой, освен вас!

Малко

Нещо малко, но много значимо, не правено до този момент в страната.Оценявайте всичко което ви се даде

Облицовка

Държавата има огромна нужда от такива кампуси, никога сме нямали и това ще подобри образованието

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.