Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новата библиотека „П.К. Яворов“ в Бургас се сдоби с модерни технологични устройства за дигитално обучение, съобщиха от общината на града.

Монтирана е Zspace стена, устройство с 3D и добавена реалност, която е заредена с материали за обучение по STEM дисциплини (Science, Тechnology, Engineering, Maths/Науки, Технологии, Инженерство и Математика).

Налице са специални образователни модули по физика, химия и биология. Образите на дигиталната стена са изключително прецизни и демонстрационните уроци и симулации на експерименти във виртуална лаборатория ще могат да се ползват и от студентите на Медицинския факултет. Те ще могат да видят стъпка по стъпка нагледно как се прави дисекция или сложна хирургическа интервенция.

В стената е налице и пълната общообразователна програма на МОН - уроци по всички предмети от 1 до 12 клас. Видео уроците са в 3D формат. 

В детския отдел на библиотеката, която има за цел да помещава 600 000 книги, е налице и високо дигитален под Funtronic. Той позволява да се играе някакъв спорт, футбол например, да се пукат балони скачайки или да се участва във викторина на български и английски език на различна тематика и със състезателен характер. Има и приложения за деца със специални образователни потребности.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.