Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Учениците от 5. до 12. клас ще учат дистанционно до 31 януари догодина, което напрактика означава до края на първия учебен срок. Това става ясно от днешна заповед №РД09-3610/31.12.2020 г. на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Вторият срок започва на 4 февруари.

По-малките ученици, 1. - 4. клас, се връщат в училище на 4 януари 2021 г.

"Нареждам в периода от 04.01.2021 г. до 31.01.2021 г. обучението на учениците от 5. до 12. клас, записани в дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма на обучение и в дуална система на обучение, да се осъщестява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии", се казва в заповедта на Вълчев.

Регионалните управления на образованието ще контролират изпълнението на заповедта.

В текста се уточнява, че заповедта се издава поради необходимост от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 с цел осигуряване на живота и здравето на учениците, педагогическите специалисти и другите служители в училищата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.