Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Социалната мрежа Facebook свали поредица от страници и една група с над 2 млн. последователи, промотиращи движението "Спрете кражбите". Голяма част от 2-та милиона последователи са фалшиви и свързвани с бившия съветник на Доналд Тръмп - Стийв Банън.

Симпатизанти на Тръмп протестират - предимно онлайн, но и на живо - срещу изборите в САЩ и подкрепят тезата на президента, загубил вота миналата седмица, че изборите са фалшифицирани от демократите.

Тъй като поне досега няма никакви доказателства за измами или фалшиви гласове във вота в САЩ, а делата на Тръмп в отделни щати биват постепенно отхвърляни, Facebook третира това като умишлено разпространяване на фалшива информация.

В добавка, членовете на групите призовават за въоръжена реакция на "кражбата".

Както обикновено става, часове след свалянето десетки нови групи са изникнали в социалната мрежа. Не е ясно докога Facebook ще има ресурсите да се бори с тях, но дори високопоставени републиканци признаха вота за президент на САЩ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.