Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С възгласи "Това не е краят!" и "Спрете кражбите" привърженици на президента Доналд Тръмп протестираха по цялата страна вчера, отказвайки да приемат поражението на изборите и повтаряйки необоснованите твърдения на Тръмп, че демократите са спечелили с измама, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

От Атланта и Талахаси до Остин, Бисмарк и Финикс, тълпи с численост от няколко десетки до няколко хиляди души - някои от които открито носещи огнестрелни оръжия - отричаха новината за победата на Джо Байдън, обявена от американските медии след изпълнени с напрежение три дни на броене на бюлетините. В някои градове имаше спречквания между привърженици и противници на Тръмп.

В Атланта, щата Джорджия, отдавнашна крепост на републиканците, събралите се близо хиляда поддръжници на Тръмп викаха "Хвърлете го в затвора" по адрес на Байдън, "Това не е краят!" и "Фалшиви новини". Улиците бяха залети от американски знамена и плакати с образа на Тръмп.

Няколко хиляди поддръжници на Тръмп се събраха в Харисбърг, щата Пенсилвания, който изигра ключова роля за победата на Байдън.

"Ако не спрем това днес, всичко ще свърши", заяви 66-годишният Брус Филдс по адрес на медиите, обявили Байдън за победител. "В противен случай ще кажем сбогом на свободата", добави той. Двайсетина тежковъоръжени мъже, някои в камуфлажни облекла, се присъединиха към митинга.

Във Финикс, столицата на щата Аризона, също спечелен от Байдън, за няколко часа се събра тълпа от близо хиляда души, за да изразят подкрепа за Тръмп и разочарование от резултатите от изборите.

Коментари

Нова:

"Българи, които живеят в различни американски щати, призоваха за разумни изборни правила у нас. След най-оспорвания вот зад Океана, те определят гласуването по пощата като експеримент. А призивът им - когато се обсъждат идеи за машинно или електронно гласуване в България, да не се допускат подобни решения в изборния процес."

Огнян Даскарев:

"Как бяха откраднати изборите в САЩ! Случи се най-голямото извращение на Свободата, което съм виждал в живота си и то се случи във Водача на Свободния свят!..." https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-kak-byaha-otkradnati-izborite-v-sasht
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Ха ха

Иво що не си сипеш една студена вода.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.