Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гафове белязаха първия ден на онлайн уроците в част от училищата. Заради епидемията учителите трябваше да преподават дистанционно, но част от платформите се сринаха под наплива на прекалено много посетители.

Пострада най-масовата платформа shcolo, където са и електронните дневници и учителите си препоръчваха да ползват основно нея. 

"Децата стоят пред компютрите от девет сутринта и нищо не правят", оплакваха се учители в социалните мрежи. 

Сринаха се и някои издателства, които предлагат безплатно уроци. Преподавателите споделяха, че и на самите тях им липсват технически умения, че някои от децата нямат компютри, а други - интернет. Обсъждаха и темата годината да бъде удължена, защото в момента обучението тече на различни скорости за различните училища.

Припомняме, че заради епидемиологичната обстановка в страната учениците минават на нова, по-модерна форма на обучение - чрез онлайн уроци през различни платформи. От утре пък по БНТ 2 започва излъчването на телевизионни уроци за най-малките ученици.

Коментари

Очевидно за такава форма на обучение...

...изобщо не е мислено до сега. В другите страни тя съществува като свободно избираема....Ама става дума за страни където електронизирането на държавата и нейните институции отдавна е прието като първа необходимост. В България - още си караме по методи от килийното училище.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.