Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Цената е по лична преценка. А Цветанов е оценил "мощната енергийна защита на сградата".

Така арх. Весела Мирянова, собственичка на ”Артекс” със съпруга си арх.Пламен Мирянов, обясни пред Нова тв защо са продали на Цветан Цветанов на толкова ниска цена цял етаж от сградата ”Летера” с личен асансьор на ул.”Латинка” 8, известна като Сградата с буквите.

Нов апартамент на цял етаж в една от най-луксозните сгради в София - това е новата придобивка на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, стана ясно във вторник. В колекцията му от недвижими имоти освен с жилище се обогатява и с „ВИП асансьор“, който отвежда шефа на ПГ на ГЕРБ и семейството му от личния им гараж в сградата директно в дома им, написа "Свободна Европа".

Цветан Цветанов се е сдобил с новия апартамент през 2018 г., като е прехвърлил на фирмата строител на новия имот два от своите стари апартаменти.  Сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в лускозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

В същата сграда апартаменти са придобили и правосъдната министърка Цецка Цачева, както и шефът на парламентарната комисия по културата Вежди Рашидов.

„Цветанов заменя два негови стари апартамента с много луксозно обзавеждане. И получава един нов апартамент, но на шпакловка и замазка”, разясни логиката Мирянова.

И добави, че „не най-важното е печалбата от един апартамент”.

„И след като нашата себестойност е около 500 евро на кв. м, какво ви притеснява, че сме продали с печалба."

"Да, имам такива апартаменти”, обясни Мирянова на въпрос има ли и и друг апартамент в този квартал, който да е по 700 евро на квадратен метър.

Според нея зам.-шефът на ГЕРБ е оценил архитектурата на сградата както никой друг клиент и от „Артекс” му предложили апартамент, който не се продавал.

„Просто той е клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда – тази мощна енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм”, допълни Мирянова.

 

 

Върху сградата има изписан на глаголица библейския псалм 91 (всъщност 90-и в православната Библия, издание на Св. Синод. № 91 е в протестантската и католическа Библия, б.р.).. "Летера" става Сграда на годината през 2017-а. Пламен Мирянов-младши (синът на собстениците на "Артекс" Пламен и Весела Мирянова) присъства активно медийно с разнообразни патриотични активности - като често акцентира на глаголицата.

"За Деня на будителите направих клип за нашата азбука, която е свещена. Отделно снимах филм за глаголицата, който ще представя тази седмица. Снимах филм и за най-голямото българско знаме, което беше опънато на събора в Рожен, а после го вдигнахме на Седемте рилски езера", изброява той в края на миналата година пред "24 часа".

Мирянов има и специална фондация "Нашият дом е България".

През лятото на 2018 г. той стана известен и като човека, организирал хорото в едно от Седемте рилски езера, действие, забранено от закона.

 
"Ще платя глобата, но в сърцата на хората е по-нечисто, отколкото нашето влизане в езерото... Аз първи влязох в езерото Близнака, дадох този пример и идея на момчетата", обясни той тогава. Спопед него коментарите за носиите били пошли, не можело да се играе хоро по потничета.
 
При проявата в Рила имаше и жив надпис "България".
 
Вероятно връзката на енергийно ниво със зам.-председателя на ГЕРБ и шеф на ПГ на партията е освен в глаголицата и в народните носии - Цветанов също поне веднъж годишно се облича и снима с носия на фестивала в Жеравна. 
 
А цената на луксозния имот и начинът му на придобиване са подробност.

Коментари

Цветанов си е въобразил изглежда, че е българският Медведев.

Онзи ситният, освен двете си имения, семейният параклис и фермата родното си село, вилата в Тоскана и лозята, както и двете яхти, придоби дворец на Нева - особняка на княз Кушелев-Безбородко, който е реставриран и вътрешно преобразен, като включва асансьор от гаража до дадената "квартира" (руснаците никога няма да изоставят тази соц дума). Нашичкият Цв. не може да си позволи такъв размах, но е направил каквото може.

Освен това псаломът е 90, а не 91 и текстът върху сградата

е от един от "автентично" българските протестантски преводи. Затова и номерът е сбъркан (при протестанти и католици има разлика в номерацията на част от псалмите). Освен "енергийния" 91 псалм, който е 90 псалом, по стените на поредния архитектурен кич стоят и "молитви" на Петър Дънов - изписани по два начина (сигурно за повече енергия) - на кирилица и на глаголица. Аз дълго се чудих на тази "автентично българска" комбинация от протестантски превод на псалтира и Дънов, но из фейса се намериха хора, които осветлиха загадката: От ФБ ...Дали се питате, защо па баш псалом 91? Що не 43 или да кажем 54 ...Еми защото уважаеми дами и господа, т.нар. "Хвалебна песен Давидова" е супер популярна като "защита срещу лоша енергия" сред книги, семинари, вечеринки и прочее чалга пърформанси за положително мислене, самоусъвършенстване и лесен духовен живот . "Хвалебна песен Давидова", така да се каже, е червеният конец против уроки в средите на естрадната духовност. Това са почитателите на лозунгите "Бъди себе си", "Можеш да постигнеш всичко, само поискай", тези които чопват от тук приложна психология, от там астрология, после малко разбъркани будистки мъдрости и цитати от Корана, Петър Дънов и Библията без никакъв контекст, дълбочина и осмисляне....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.