Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Разрешение за заснемането на клип и за качването на хора на платото при езерото Бъбрека имаше, но в правилника на Националния парк "Рила" липсва пояснение дали е забранено влизане в езерото.

Това каза за радио Фокус" организаторът на хорото край Седемте рилски езера Пламен Мирянов от фондация "Нашият дом е България".

Въпросното хоро, макар и замислено като добра инициатива, се превърна в трагично такова, след като снимката на навлезли в защитеното езеро танцуващи мъже предизивка вълна от възмущение, а в последствие и глоби от екоминистерството.

Мирянов добави, че е отправил предложение към директора на парка в плана за управление на парка да се добавят думите "забранено влизането".

В същото време едно обикновено отваряне на сайта на Национален парк "Рила" отвежда до секцията "Правила за поведение". А там с големи букви е написано: 

"Къпането в реките и езерата е забранено."

Иначе пред "Фокус" Мирянов посочи още че е готов да поеме разходите за изработването на нови табели.

"Имам предложение да се добавят тези думи в този план за управление: "навлизането в езерата". Да изградим нови табели и да направим образователен филм, в който се представят нагледно всички забрани чрез кадри, които показват всички нарушения. Също имам предложение всички забрани от плана за управление да бъдат връчвани в хартиен формат заедно с карта на Национален парк "Рила" при закупуване на билет за лифта – всички посетители да са запознати предварително с всички ограничения", коментира Мирянов.

Той каза също, че ще плати наложените санкции и че поема вината, тъй като той пръв е влязъл в езерото "Близнака".

Коментари

Манекенчета.

Манекенчета. Патриотични манекенчета, ама същите като другите. Въздухари, въздух под налягане.

Хора, на които трудно ще

Хора, на които трудно ще обясниш, че гравитацията не е отменена въпреки дискриминационността си. Прилагам случай на манекени от Америка - т.нар. millennials http://www.foxnews.com/world/2018/08/01/us-cyclists-killed-in-isis-claimed-attack-in-tajikistan-identified.html

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.