Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Специализираната прокуратура отказва да разследва сигналите на вицепремиера Валери Симеонов срещу министър Николина Ангелкова за допуснати закононарушения на служители в Министерство на туризма, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведения в Слънчев бряг.

Новината тръгна от вчера в подбрани "правилни" медии, а днес се появи и във "Фокус". Източници във всички случаи не се цитират. Но е забележително, че главният прокурор Сотир Цацаров "зашлеви" дори парламента преди време чрез питане до Конституционния съд, който постанови, че дори народните представители нямат право да го накарат да им дава информация и данни по дела...

Причината е липса на данни за извършено престъпление от страна на Министерството на туризма, което да е в компетентността на Специализираната прокуратура, нито и за каквото и да било друго престъпление от общ характер, пише "Фокус".

През юни т.г. вицепремиерът съобщи, че е подал сигнал до главния прокурор...

"... Относно проверката за закононарушения на служители в Министерство на туризма, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж Слънчев бряг Юг."

Валери Симеонов твърдеше, че са абсолютно незаконни (и монолитни) петте обекта от комплекса "Какао бийч" в южната част на плажа на Слънчев бряг, сред които са прочутата дискотека "Бедрум", едноименното "Какао бийч", "Дел мар" и "Кубанита". И съответно - служителите на Ангелкова са им дали категории в нарушение на правилата.

Проверката по сигнала е установила, че категоризацията на заведенията е извършена законосъобразно. Направена е от министъра на туризма, но по одобрени от МРРБ схеми и съответно на база издадените от главния архитект на община Несебър решения. При одобряване на схемата министърът на туризма не е допуснал нарушения на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие във връзка с поставянето на преместваеми обекти и допълнителни търговски площи на територията на плажа „Слънчев бряг - юг“.

Не е установено нарушение и при осъществяването на контрола по задълженията на концесионера на плажа, пише днес "Фокус".

Агенция припомня също за сигнала на Симеонов от 6 юни 2018 г., свързан "с незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на пет заведения на плажа „Слънчев бряг-юг” - ТHE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM" (вълнуващо е, че заведенията са изписани на латиница със същите главни букви - или съответно липсващи такива, както вчера в "24 часа", б.р.).

Клуб Z припомня, че след зашеметяващата кариера на прокурора по делото "КТБ" (и по ареста на Иванчева) Иван Гешев, който вече е заместник на Цацаров, Специализираната прокуратура си има нов и.д. шеф. Това е Даниела Начева, която идва - никога няма да познаете! - от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.