Със статистика за успех - така министърката на туризма Николина Ангелкова реши да оттовори на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев, че по време на нейното управление в ресора туризмът бил даден на мутрите. Това съобщи "Фокус", цитирайки изявление на Ангелкова.

"Съгласно данните на Българския статистически институт, дали му харесва на този господин (Бранимир Ботев - б.р.) или не, имаме ръст от над 3 млн. 644 хил. международни туристи, посетили България."

Тази сутрин се разбра, че маскирани хора са се опитали да проникнат в дома на Ботев във Варна. Той разказа за случката пред бТВ и заподозря, че това е бил опит за сплашване, защото преди това си е позволявал критики към Ангелкова. Преди опита за нахлуване е бил "предупреждаван".

По думите на Ангелкова изключително много се е постигнало през последните години. А изявления като това на Бранимир Ботев "няма да доведат до нищо положително като имидж и реклама по отношение на България като дестинация".

"Реших първоначално, че това е шега, но е абсурдно да се говорят такива твърдения в ефир и това да създава отношения, които граничат със здравия разум. Има отговорни органи, които ще се погрижат за това", заяви Ангелкова.

Според нея така се уронвал престижът на туризма: 

"Разбирам, че някои хора търсят медийни изяви, но не смятам, че това е начинът и че по този начин човек, който е работил за българския туризъм, следва да се отнася така към този сектор на икономиката."

По-рано тя обяви, че ще заведе дело за клевета срещу Бранимир Ботев зради думите му и това, че уронва престижа и на институцията, и на самата нея.