Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Със статистика за успех - така министърката на туризма Николина Ангелкова реши да оттовори на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев, че по време на нейното управление в ресора туризмът бил даден на мутрите. Това съобщи "Фокус", цитирайки изявление на Ангелкова.

"Съгласно данните на Българския статистически институт, дали му харесва на този господин (Бранимир Ботев - б.р.) или не, имаме ръст от над 3 млн. 644 хил. международни туристи, посетили България."

Тази сутрин се разбра, че маскирани хора са се опитали да проникнат в дома на Ботев във Варна. Той разказа за случката пред бТВ и заподозря, че това е бил опит за сплашване, защото преди това си е позволявал критики към Ангелкова. Преди опита за нахлуване е бил "предупреждаван".

По думите на Ангелкова изключително много се е постигнало през последните години. А изявления като това на Бранимир Ботев "няма да доведат до нищо положително като имидж и реклама по отношение на България като дестинация".

"Реших първоначално, че това е шега, но е абсурдно да се говорят такива твърдения в ефир и това да създава отношения, които граничат със здравия разум. Има отговорни органи, които ще се погрижат за това", заяви Ангелкова.

Според нея така се уронвал престижът на туризма: 

"Разбирам, че някои хора търсят медийни изяви, но не смятам, че това е начинът и че по този начин човек, който е работил за българския туризъм, следва да се отнася така към този сектор на икономиката."

По-рано тя обяви, че ще заведе дело за клевета срещу Бранимир Ботев зради думите му и това, че уронва престижа и на институцията, и на самата нея. 

Коментари

i l's picture
i l
ivanll

И как е довела 3 млн туристи,

И как е довела 3 млн туристи, като целият сезон сигурно и милион няма. Да не е имала предвид че е изгонила 3 млн туристи? И тия туристи дето е довела са яко измет. Най-големите отрепки от западна европа, както и доста руски и украински туристи, което е дори по-лошо. Аз поне повече на нашето ченорморие за "почивка" няма да ходя.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.